На підтримку Всеукраїнського референдуму, ініційованого «Батьківщиною» та її лідером Юлією Тимошенко, вже виступили жителі шести районів Тернопільщини

Поділитися

20 та 22 травня в шести районах Тернопільської області, за ініціативи та організації партії ВО «Батьківщина» проведено збори громадян України з питань Всеукраїнського референдуму, щодо заборони купівлі продажу землі, про це під час прес-конференції, 23 травня повідомив народний депутат України, голова ТОО ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

Відповідно до Закону України «Про всеукраїнський та місцевий референдум» у кожному з районів: Монастириському, Заліщицькому, Зборівському, Теребовлянському, Тернопільському та Чортківському, участь в зборах взяли більше 200 громадян.

«У деяких районах області чинна влада перешкоджає проведенню таких зборів. Зокрема у Ланівецькому районі, де влада відмовилася надати приміщення для проведення зборів. У деяких районах представники влади чинять тиск на людей, щоб ті не приходили на зібрання», – заявив народний депутат.

Як зазначив Василь Тимофійович, «Батьківщина» мусить діяти на випередження, бо не виключено, що вже найближчим часом чиновниками з Банкової буде дано старт законопроекту «Про ринок землі». Він також порівняв антинародну земельну політику режиму Януковича з тією політикою у сфері землі, яку провадив уряд Юлії Тимошенко, коли людям всіляко сприяли у наданні БЕЗКОШТОВНИХ державних актів на землю. Зараз, зрозуміло, видача актів зведена до мінімуму. Також, депутатська фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України завжди виступала за продовження мораторій на купівлю-продаж землі, щоб вберегти її від прихватизації та земельних дерибанів з боку привладної актиукраїнської банди.

На думку Василя Деревляного ціна на землю зараз не відповідає її реальній вартості.

«Ціна на землю зовсім інша, ніж нам пропонує режим Януковича. Раніше, за часів Польші чи Австрії вартість землі вираховували іншим способом –врожайність на гектарі землі та ціну за центнер пшениці множили на сто років. За таким підрахунком тоді земля вартувала понад 200 тисяч гривень. Сьогодні ціна паю приблизно півтори тисячі умовних одиниць. Пісок в Африці напевно коштує дорожче ніж наші чорноземи. Тому, ми повинні зробити все, щоб земля не стала товаром, який в дуже короткий термін скуплять представники антинародної влади та їх покровителі і лобісти з сусідніх країн. В такому випадку українці вже ніколи не зможуть бути повноправними господарями на своїй землі. А будуть батраками в загарбників – чужинців», – переконаний Василь Деревляний.

Якщо чинна влада не прислухається до думки людей, чи перешкоджатиме проведенню референдуму, то партія ВО «Батьківщина» ініціюватиме акції протесту, повідомляє сайт місцевої Батьківщини

У Тернополі пройшов п’ятитисячний марш у вишиванках з нагоди Дня Героїв

Проблеми розвитку альтернативних та відновлювальних джерел енергії: економічний аспект