У Тернополі пройшов п’ятитисячний марш у вишиванках з нагоди Дня Героїв

Поділитися

23 травня 2011 року у Тернополі за ініціативи Всеукраїнського об’єднання “Свобода” відзначили День Героїв. Захід відбувався під патронатом свободівців – голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди та міського голови Тернополя Сергія Надала. У цей день центром міста пройшов традиційний марш у вишиванках. Він розпочався на бульварі Данила Галицького та завершився на Театральному майдані.

Близько п’яти тисяч українців у вишитих сорочках та національних строях крокували центральними вулицями міста та скандували: “Наша земля – наші герої, вони воювали за нас із тобою!”. Під марші оркестрів молодь несла великі полотнища синьо-жовтого та червоно-чорного прапорів.

Звертаючись до учасників заходу, голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олексій Кайда зазначив:”День Героїв мають відзначати як одне з найбільших національних свят. У календарі сучасного українця намішано дуже багато подій. Частково йому повертають дні “червоного” календаря совєцької доби. Аби навести лад у нашому домі, треба утверджувати національні дати”.

Тернопільська “Свобода” наголошує: День Героїв 23 травня має бути офіційним державним святом. Довідка: 1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, відзначати День Героїв (на честь українських вояків – борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН). Дату було приурочено до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Також саме у травні пішли з життя кращі сини України XX століття: Микола Міхновський та Симон Петлюра, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Тернопільська “Свобода” закликає українців не допустити цинічної спекуляції землею

На підтримку Всеукраїнського референдуму, ініційованого «Батьківщиною» та її лідером Юлією Тимошенко, вже виступили жителі шести районів Тернопільщини