Перекрито канал постачання «рабів»-будівельників до Російської Федерації

Поділитися


Нелегальний канал постачання дешевої робочої сили із сільської місцевості Полтавського регіону на «будівельні майданчики» Російської Федерації викрили оперативники відділу протидії незаконній торгівлі людьми Полтавщини. Волонтерів до Росії вербував 46-річний посередник з подвійним громадянством Молдови і Російської Федерації. Чоловік пропонував селянам заробити на будівництві пристойні гроші і власним автомобілем перевозив їх через державний кордон. За посередництво він отримував матеріальну винагороду, а будівельники — статус нелегала без документів та умовний борг, нарахований тамтешніми роботодавцями за скоєння уявного правопорушення або злочину.
Одному із таких нелегалів — 30-річному жителю села Орданівка Диканського району — вдалося звільнитися з рабства і за допомогою органів внутрішніх справ повернутися в Україну.
Як з’ясувалося, молодик працював на російського господаря не вперше. Попередні дві поїздки до Москви, у 2009—2010 роках, були для нього більш вдалими. За тяжкий фізичний труд чоловікові поталанило отримати близько 6 тис. грн., хоча й із суттєвим запізненням. Остання ж спроба виявилася пасткою — замість обіцяних 10 тис. грн.
за роботу остарбайтер дістав 150 тисяч рублів боргу. Погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за скоєння фіктивної крадіжки золотих виробів, роботодавець змусив його майже 1,5 року безоплатно працювати на будівельних об’єктах Москви і Тули.
За фактом торгівлі людьми, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, над встановленням яких наразі працюють правоохоронці, відносно постачальника «живого товару» порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України, — повідомив ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

Замість того, щоб працювати, тернопільська влада по ток-шоу роз’їжджає. Сергій Надал сьогодні у ток-шоу «Шустер Live»

Російський ветеран звернувся до Обами: «Можливо, Ви мене вважатимете божевільним, але я не потрібен своїй країні…»