Російський ветеран звернувся до Обами: «Можливо, Ви мене вважатимете божевільним, але я не потрібен своїй країні…»

Поділитися

83-річний ветеран з Санкт-Петербурга направив лист президентові США Бараку Обамі, в якому просить допомоги у глави Білого дому. Незважаючи на обіцянки влади, автору звернення — ветерану Антону Караванцю — відмовили в наданні квартири, мотивуючи це тим, що він прожив у Петербурзі менше 10 років, —
повідомляє Фонтанка.ру.
У своєму листі ветеран відзначає, що в 1945 році брав участь у визволенні з полону американських військових, і тоді йому пропонували переїхати на ПМП до США, але він відмовився. Через 66 років він передумав.
«Чи можна зараз скористатися запрошенням? Можливо, Ви мене вважатимете божевільним, просто я знаю, що Ви можете творити диво. Мені 83 роки, я ще сповнений сил і бажання жити, але я не потрібен своїй країні. Можливо, Ваша країна візьме участь у моїй долі?», — пише Караванець.
У консульстві США лист зареєстрували і гарантували відправлення його президентові Сполучених Штатів.
Нагадаємо, 5 травня, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, Президент України Віктор Янукович пообіцяв підвищити пенсії ветеранам на 20—25 відсотків, бо на сьогодні їхнє життя в Україні таке ж важке, як і ветеранів Росії.

Перекрито канал постачання «рабів»-будівельників до Російської Федерації

2 000 гривень за любов