Регіонали показали, хто в Тернопільській облраді все вирішує

Поділитися

Друге пленарне засідання розпочалося підтримкою депутатами вітальної адреси нашому земляку, народному художнику Івану Марчуку з нагоди 75-ліття, яку зачитав голова обласної ради Олексій Кайда.
Понад сорок додаткових питань було включено до порядку сорокової сесії Тернопільської обласної ради.
На початок пленарного засідання було винесено депутатські запити та внесено для розгляду ще декілька питань, у тому числі про перелік доріг, що ремонтуватимуться за рахунок надходжень до місцевого бюджету податку з транспортних засобів та про призначення на посаду директора обласної юнацької бібліотеки.
Сесія облради заслухала інформацію заступника начальника УМВС у Тернопільській області Василя Облещука щодо подій у Тернополі 9 травня 2011 року.
До виступаючого у депутатів було ряд питань. Зокрема голова облради Олексій Кайда звернувся до Василя Облещука з питанням, чому міліція не припинила несанкціоновану, незаконну акцію представників лівих сил, натомість супроводжувала та охороняла їх, ображаючи та штовхаючи тернопільських депутатів різних рівнів.
Виступи обурених народних обранців були ілюстровані світлинами, на яких відображені компрометуючі виконавчу владу та силовиків події 9 травня .
Уповноважений представник фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк з’ясовував у заступника начальника обласної міліції, чому правоохоронці не забезпечили виконання рішення Тернопільської міської ради «Про заборону радянської символіки». Михайло Тимошик зауважив виступаючому, що міліція провела, відштовхуючи та ображаючи депутатів, представників інших областей – комуністів до пагорба Слави, а потім «…працювала охороною партійного офісу комуністів».
Позафракційний депутат Степан Барна та депутати-нашоукраїнці звинуватили представника УМВС у тому, що акції опозиції блокуються міліцією, силові органи перешкоджають виїзду транспорту опозиції до Києва, натомість автобусні колони з проросійськими силами Одеси та Криму проїхали через усю країну за допомогою та у супроводі силовиків.
Проте, за оцінкою фракції «ПР», озвученої Ярославою Пялою, «…відзначення Дня Перемоги у Тернополі пройшло на високому рівні».
До відповідальності тернопільських міліцейських чинів та очільника виконавчої гілки влади за вчинену наругу закликали представники демократичних фракцій. Зокрема, Олександр Стадник («НУ») говорив про провокативні дії влади напередодні та 9 травня, а також про порушення міліцією та керівництвом ОДА Конституції України. Депутат наголосив на тому, що голова облдержадміністрації систематично ігнорує пленарні засідання сесії обласної ради, хоча мав би розібратись у тому, що відбувається в краї та забезпечити закон та правопорядок – це є його прямі посадові обов’язки.
Про «політичну виставу та плюндрування історичної пам’яті 9 травня» говорив також Віталій Шафранський («УНП»). На жаль, після демаршу фракції «ПР» та їх сателітів в облраді сесія втратила кворум. Таким чином понад 80 питань, що стосуються соціально-економічного життя області, відкладено до 19 травня.

Тернопільська збірна з боксу готується до Чемпіонату України

У Тернополі можна купити однокімнатну квартиру за 22 тисячі доларів