Тернопільська збірна з боксу готується до Чемпіонату України

Поділитися

Тернопільська збірна з боксу готується до Чемпіонату України. Відточують свою майстерність хлопці у Палаці Спорту. Тут займаються від початківця до чемпіона Європи. Тренер-викладач спортивної школи «Спартак» Руслан Фірман pзапевняє, що умови, в яких готуються наші боксери, – одні з найкращих в Україні.

Руслан Фірман, тренер-викладач ОДЮСШ «Спартак»: «Збірна України тренується в гіршому залі, аніж наш. У нас є два ринги, – допомогли спонсори. Також планує допомагає нам Фонді Братів Кличків. У нас як такого залу для боксу не було в Тернополі давним-давно, – останній зал ще був за Радянського Союзу».

16-річний Артур Мезенцев з Микулинець займається боксом 7 років. На перше тренування його привів тато. З того часу хлопець встиг випробувати свої сили на Чемпіонаті України, де зайняв четверте місце, та перемогти у Польському турнірі. Артур поділився тим, чого хоче досягти у боксі і що для цього потрібно.

Артур Мезенцев, боксер: «Найперше всього я хочу стати майстром спорту України з боксу. А потім хочу стати хоча б тренером. Щоб досягти високих результатів, треба сильно тренуватися і не прогулювати тренування».

Приміщення, у якому зараз займаються спортсмени, кілька років тому передали Федерації боксу в Тернопільській області. Але через брак коштів тут не могли зробити ремонт, каже начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Ігор Побер. Допомогла у вирішенні проблеми Всеукраїнська соціальна програма «Спортивну Україну будуймо разом!», яка стартувала у 2007 році. Основні її цілі – зробити спорт доступнішим для українців, незалежно від місця проживання, віку та статку. У 2008-му «Фонд Братів Кличків» та міжнародний бренд «Nemiroff» провели конкурс між державними та комунальними спортивними установами за право володіти сучасним та функціональним спортивним залом.

Ігор Побер, начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА: «Минулого року наше місто подало заявку на участь у конкурсі від Фонду братів Кличків «Будуємо спортивну Україну разом». Участь брало близько українських 55 міст, і ми цей конкурс виграли. Тих грошей, що виділив фонд, не вистачило на сам ремонт приміщення. Але це було, як і в інших містах, стимулом, щоб міська влада і федерація долучились до ремонту».

Такими спільними зусиллями тернопільські спортсмени отримали боксерські мішки, тренажери та два ринги. Один – від Федерації боксу і ще один Фонд Братів Кличків передав Палацу Спорту від компанії «Nemiroff». За результатами конкурсу, впродовж 2009-2010 років такі зали відкрилися у Переяслав-Хмельницькому, Маріуполі, Хмельницькому та Коломиї.

Олександр Глусь, президент компанії «Nemiroff»: «Це є ще й дуже серйозною мотивацією. Сьогодні стоїть задача всіх нас і, зокрема, журналістів нести це до нашого суспільства, маю на увазі – бізнес-середовище. Потрібно бути відповідальним перед своїм суспільством. Соціум, у якому ми зараз проживаємо, сьогодні має різні верстви населення і різні можливості. Особливо – молодь, яка формує наше майбутнє».

Віталій Кличко, співзасновник благодійної організації «Фонд Братів Кличків»: «Я бажаю, щоб цей зал і ці зали, які зараз працюють, були дуже гарною альтернативою всьому тому негативу, який пропонує сьогодні вулиця».

Ігор Побер зазначає, що допомога Фонду Братів Кличків – неодноразова акція. Окрім коштів, що витратили на ремонт та придбання обладнання. У Тернопіль приїжджатимуть давати майстер-класи провідні українські спортсмени, повідомляє ІНТБ

9 травня цього року стало закономірним продовженням 27 квітня 2010 року по здачі українських державних інтересів

Регіонали показали, хто в Тернопільській облраді все вирішує