З нагоди 75-ї річниці від дня народження художника Івана Марчука урочистості відбулися в його рідному селі Москалівці

Поділитися

У неділю, 22 травня, жителі села Москалівка, що на Лановеччині, відзначали 75-ту річницю від Дня народження їхнього земляка, лауреата Шевченківської премії, художника зі світовим ім’ям Івана Степановича Марчука.

Привітати Ювіляра, який з цієї нагоди приїхав зі столиці на Малу Батьківщину, прибув заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський.

Від імені голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна він привітав Івана Марчука із Ювілеєм та побажав йому натхнення і нових творчих здобутків.

«Ваша присутність у цій залі є свідченням того, що наша держава має ким гордитися. Що вона багата талантами і геніями, одним із яких є Ви, шановний Іване Степановичу!», – сказав Юрій Желіховський.

Він відзначив, що обласна державна адміністрація зацікавлена у створенні на Тернопільщині повноцінної музейної експозиції картин Майстра.

«Тут, у Москалівці, діє шкільний музей Івана Марчука. Знаю, що подібний заклад буде і в Ланівцях. Ще одним кроком у справі створення такої експозиції має стати реконструкція Вишнівецького замку де ми пропонуємо створити масштабну, постійно діючу виставку робіт Івана Марчука», – сказав Юрій Желіховський.

Він також пообіцяв, що влада не омине увагою й рідне село художника та посприяє у ремонті дороги.

Заступник голови ОДА вручив Івану Степановичу вітальну адресу та подарунок від керівника області.

Привітали митця й земляки – учні місцевої школи подарували чудовий концерт, голова сільської ради повідомив, що центральну вулицю Москалівки названо ім’ям Івана Марчука, а районна влада прийняла рішення про створення у Ланівцях районної комунальної установи «Культурний центр народного художника України І.С.Марчука».

На Тернопільщині стартує 55 Міжнародна велогонка українсько-польської дружби

Анатолій Гриценко прочитає лекцію тернопільським студентам про загрози національної безпеки