15 червня відбулася зустріч голови Тернопільської облради свободівця Олексія Кайди з представниками компанії “Shanti Capital Ltd.” (представник швейцарського інвестиційного консорціуму Martlet Air Group AG)

Поділитися

Оскільки Martlet Air Group AG є офіційним проектно-інвестиційним конгломератом, котрий працює в галузі розвитку й інвестицій аеропортів на території України з метою створення логістичних терміналів та малобюджетних авіаперевезень, пропозиції її представників виявились достатньо цікавими для Тернопільського аеропорту.

Чільник обласної ради неодноразово наголошував: “…розташування Тернопільщини у центрі Західної України, практично рівновіддалено від інших міст (Львова, Хмельницького, Рівного, Чернівців, Івано-Франківська та Луцька) вимагає від нас відповідних дій щодо відновлення транспортної інфраструктури”. Саме цей напрямок, на думку керівництва Тернопільщини, є перспективним для розвитку області.

У розмові із працівниками “Shanti Capital Ltd.” Олексій Кайда підкреслив: “Ми переконані, що майбутнє аеропорту не лише у пасажирських, але – і це набагато вигідніше – у транспортних перевезеннях. Навколо нього могли би зосереджуватися складські приміщення, ремонтні майстерні, авіашкола, аероклуб і ще багато чого необхідного, як це відбувається в інших країнах. Він може стати великим транспортний вузлом, якщо перенести сюди приміський автовокзал, створити відповідні умови, підвести необхідні комунікації. Це було би новим подихом для відродження краю”.

Як повідомили гості, саме розташування Тернополя та стан аеропорту (завдяки роботі Тернопільської обласної ради, виділеним коштам тощо летовище перебуває у задовільному стані) спонукали їх запропонувати області співпрацю. Наданий представниками компанії майстер-план видався досить цікавим для продовження подальшої діяльності, оскільки в перспективі забезпечує створення вантажних терміналів, збільшення обсягів авіаційних перевезень, збільшення кількості та поліпшення якості послуг авіаційного та неавіаційного характеру та інші.

На завершення сторони домовилися проаналізувати надані проекти та, у разі визначення вигідних перспектив для усіх зацікавлених сторін, продовжити роботу, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Заступник губернатора Микола Головач заробив майже 100 тисяч гривень, а Юрій Желіховський – 29 тисяч

Сергій Надал: Подвиги Євгена Коновальця надихають нових борців за Незалежну Державу