Громада Тернополя та Тернопільського району віддала шану борцям за волю України

Поділитися

З ініціативи Тернопільської районної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” та за підтримки священиків Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці на Микулинецькому цвинтарі відправлено панахиди на могилах загиблих Українських Січових Стрільців та членів ОУН, наших земляків – Якова Пришляка та Павла Голояда.

“Продовжуючи славну боротьбу українських князів, гетьманів, гайдамацького руху, постало Січове Стрілецтво. Ці славні сини України вели нерівну боротьбу з чисельнішими силами ворога за Українську державу. Сьогодні ми згадуємо листопадовий зрив у Львові 1918 року, Чортківську офензиву 1919-го, коли Січове Стрілецтво у надзвичайно важкий для України час показало приклад відваги, мужности і відданости української нації.

Продовжувачами визвольної боротьби за українську державність стали ОВО-ОУН. Члени ОУН ставили собі за мету встановлення Української Соборної Самостійної Держави, її збереження і розвиток, за що боролися до смерти. Саме такими героями-борцями на теренах Тернопілля стали члени ОУН Яків Пришляк і Павло Голояд. Своєю жертовністю вони показали майбутнім поколінням приклад борців за свою націю.

За часів нинішніх репресій проти українських патріотів ще залишається можливість вижити, у той час польської окупації українських націоналістів просто вбивали. Сьогодні українці повинні пам’ятати, що боротьба за Україну ще не закінчилась, вона триває, здобути омріяну Україну ми можемо тільки боротьбою живих і пам’яттю полеглих. Вічна пам’ять полеглим. Слава новітнім героям! Слава Україні!”, – наголосив у виступі голова Тернопільської районної організації ВО “Свобода” Роман Наконечний, повідомляє прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Відбулись ХХІ сільські спортивні ігри Тернопільщини

Через негоду в області були знеструмлені 14 населених пунктів