На хабарах попалися викладач університету та заступник головного лікаря

Поділитися

Понад чотири тисячі гривень – саме на таку суму прагнув незаконно збагатитися викладач тернопільського університету. Доцент однієї із кафедр вузу вимагав хабарі у першокурсників. Освітянин поставив умову для навчальної групи – за успішну здачу екзамену кожен мав віддати йому по триста гривень. Виключення зробив для старости – їй освітянин зменшив суму хабара на сто гривень.
На умови викладача погодилися 14 першокурсників. Ті, хто відмовлявся заплатити здирнику, цього дня екзамену не здали.
Оперативники обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, отримавши інформацію про вимагання грошей, втрутилися у перебіг подій. Вони затримали нечесного викладача та вилучили у службовому кабінеті зібрані ним зі студентів гроші.
За хабарництво тернопільські міліціонери притягують заступника головного лікаря одного з медичних закладів в обласному центрі. Медик, входячи до санаторно-курортної комісії, мав можливість відправляти хворих дітей на оздоровлення.
До заступника головного лікаря з проханням відправити сина у Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій звернулася тернополянка. На початках медик вимагав принести йому відповідну довідку від лікуючого лікаря. Отримавши її, чиновник став вимагати тисячу гривень хабара. Бажані гроші отримав. Тільки після цього віддав тернополянці путівку у санаторій. Міліціонери зафіксували факт хабара. Нині вони встановлюють інші подібні кримінальні діяння чиновника від медицини.
Працівники прокуратури за зібраними правоохоронцями матеріалами порушили кримінальні справи проти обох хабарників за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Путін повинен публічно вибачитись перед українським народом

Підготовка до Євро-2012 не виправдала очікування з надходження інвестицій