Про ревізію Борщівського міського бюджету: фінансових порушень на 443 тисячі гривень!

Поділитися

Працівниками МКРВ в Бучацькому та Монастириському районах проведено планову ревізію Борщівського міського бюджету, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 443,3 тис. гривень.

Ревізією встановлено порушень з оплати праці майже на 130 тис.грн., які допущені внаслідок ненарахування, а в окремих випадках неправильного нарахування індексації грошових доходів працівників, порушень при нарахуванні матеріальної допомоги, відпускних, надбавок за вислугу років, премій, тощо.

Незаконні виплати заробітної плати та невірне застосування ставки  збору на обов’язкове державне пенсійне страхування із фонду заробітної плати працюючих інвалідів призвели до зайвої сплати внесків до державних цільових фондів на загальну суму 23 тис. грн.

Ревізією також встановлено, що міською радою не перераховано до державного бюджету 13 тис. грн., незаконно витрачених на оплату завищеної вартості робіт з капітального ремонту доріг, пошкоджених внаслідок стихійного лиха, яке сталося в липні 2008 року.

Внаслідок укладання міським головою договору оренди з порушенням чинного законодавства міським бюджетом недоотримано  2,7 тис. грн.

Ревізією встановлено також нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму 274,8 тис. гривень, а саме: рішеннями сесій міської ради видатки бюджету розвитку, які надійшли від продажу земель, затверджувались на проведення реконструкції житлового фонду та інших об’єктів. Однак, посадовими особами Борщівської ЖЕД №1 та ЖКП «Цукровик» виділені кошти  в загальній сумі 207,9 тис. гривень використано на проведення робіт, які не відносяться до реконструкції. Посадовими особами ЖКП «Цукровик» та ДП «Комунальник» майже 32 тис. гривень, виділені з міського бюджету на благоустрій міста, використано на поточний ремонт адміністративного приміщення та дератизацію житлового фонду. За рахунок коштів бюджету розвитку, що надійшли від відчуження земельних ділянок, було заплановано проведення реконструкції приміщень дитячих садків м. Борщова. Проте міська рада, порушивши чинне законодавство провела роботи, які не відносяться до реконструкції, що призвело до нецільового використання 27 тис. гривень. На підставі розпоряджень міського голови проведено виплату премій  працівникам міської ради до дня місцевого самоврядування, Дня міста та Дня незалежності України за рахунок коштів, передбачених на соціальний захист населення.

За допущені фінансові порушення п’ять посадових осіб міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП. За порушення бюджетного законодавства складено 2 протоколи ст.164-12 КУпАП, які скеровано до суду та  застосовано фінансові санкції.

Міському  голові надіслано вимоги щодо повного усунення фінансових порушень.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Борщівського району.

Прес-служба КРУ в Тернопільській області

«Лисоня» – найкращі таборові традиції для Тебе!

Хто і що «світить» Яценюку на Тернопільщині?