Сьогодні тернополяни зможуть спостерігати за місячним затемненням

Поділитися

Cьогодні, 15 червня, можна спостерігати найдовше  місячне затемнення за останні десять років. Воно розпочнеться об 21.20, а його пік припаде на 23.20, коли Місяць почервоніє. Триватиме це явище природи 107 хвилин. Щоб добре розгледіти місячне затемнення, варто у той час виїхати в поле, де не буде перешкоджати світло.

«Місяць, Сонце і Земля вишикуються в один ряд. Спочатку на Місяці з’явиться невелике плямочка, яка буде рости. У момент повного затемнення Місяць стане темно-червоної », – розповідає фахівець з сонячним затьмаренням, член кореспондент НАНУ головної астрономічної обсерваторії Роман Костик.

Однак біоенергетик Людмила Жукова попереджає, що сьогоднішнє місячне затемнення буде страшним. Мовляв, 15-е число в сумі двох цифр дає« 6 », а це означає, що чимало людей перенесуть його дуже важко. Особливо це стосується флегматиків і людей, які пригнічені певними клопотами.  Також місячне затемнення може позначитись на самопочутті тих, хто страждає на судинні захворювання.

Не перепрацьовувати радить лікар-терапевт Михайло Вербіян метеозалежним і людям з низьким або високим тиском, пише Сегодня.Переважно у такі дні люди відчувають головний біль, втома, сильну сонливість.

Попри це, місячне затемнення має ряд позитивних моментів. Скажімо, сьогодні, як запевняє біоенергетик пані Жукова, небо відкрите для бажань. Тому обов’язково слід загадати декілька. Однак при цьому треба дотриматись певних правил.

«По-перше, ваші бажання повинні бути позитивними. Загадувати їх потрібно від душі, а не між справою. Краще всього приступити до процедури о дев’ятій вечора. Спочатку потрібно очиститися – попросити вибачення і самим пробачити своїх кривдників. Причому у тих, хто робить це щиро, навіть можуть піти сльози – це добре. І тільки потім загадувати бажання: вийти заміж, влаштуватися на роботу, стати красивою, стрункою, щасливою, купити будинок, машину. Причому можна навіть взяти картинку машини або свого ідеалу дивитися на неї і повторювати заповітне бажання. Закінчити все потрібно за 2-3 хвилини до опівночі. І спокійно лягти спати в повній впевненості, що все збудеться. А на наступний день після затемнення потрібно віддавати все, що у вас просять. Вам це обов’язково повернеться сторицею», – каже жінка.

Найбільша мистецька подія півдня України — шостий міжнародний мистецький фестиваль У.Рок

На Тернопыллы розпочались навчання з територыальноъ оборони