У Смиківцях “нахімічили” на 217 тисяч гривень

Поділитися

Ревізували Смиковецький сільський бюджет

Працівники КРВ в Збаразькому районі провели ревізію Смиковецького сільського бюджету Тернопільського району за період з 01.01.2007 по 31.01.2011 рр.

Ревізією встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму понад 217 тис. гривень.

Аналізуючи наповнення доходної частини місцевого бюджету встановлено, що до місцевих бюджетів не надійшли кошти в сумі 72 тис.грн. втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених вилученням угідь сільськогосподарського призначення, з яких під час ревізії відшкодовано 12 тис. гривень.

Ревізією витрачання коштів на оплату праці виявлено порушень на суму 45 тис.грн., в тому числі недоотримано доходів фізичними особами на загальну суму 11 тис.грн., зайво нараховано та виплачено заробітної плати на суму 22 тис.грн. та перераховано нарахувань на заробітну плату до державних цільових фондів у сумі 11 тис. гривень.

Внаслідок неукладення договорів оренди місцевими бюджетами недоотримано коштів на 12 тис.грн., в тому числі за оренду приміщень майже 8 тис.грн., земельних ділянок – 4 тис.грн. та зайво витрачено за теплопостачання 2,7 тис. гривень.

Ревізією використання коштів бюджету розвитку спеціального фонду сільського бюджету встановлено, що у 2007 та 2009 роках проводилась реконструкція сільського клубу, відповідно до бюджетних призначень та асигнувань, затверджених по кошторису за статтею  „Капітальні вкладення”. Всього використано на реконструкцію клубу в сумі 83 тис. гривень. Проведеним аналізом актів приймання виконаних підрядних робіт зафіксовано, що фактично проведено поточний  ремонт клубу, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів на згадану суму.

На посадових осіб сільської ради складено два протоколи за ст.164-2 та один протокол за ст.164-12 КУпАП.

За результатами контрольного заходу застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань.

Про результати контрольного заходу поінформовано прокуратуру Тернопільського району.

 

Прес-служба КРУ

в Тернопільській області

На Тернопыллы розпочались навчання з територыальноъ оборони

До мера Тернополя прийдуть в гості красиві дівчата