Важкі злочини терміну давності не мають

Поділитися

У цьому переконався житель Козівщини. Чоловік дванадцять років тому вчинив кривавий злочин. Тоді уникнути відповідальності вдалося. Але зло непокараним не буває. За вчинення розбою його нещодавно затримали оперативники управління карного розшуку.
На момент вчинення злочину була порушена кримінальна справа за фактом нанесення потерпілій тяжких тілесних ушкоджень. На щастя, пенсіонерка вижила, тому слідчі перекваліфікували статтю. Тепер зловмисникові доведеться нести відповідальність за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.
Дев’яності роки минулого століття пам’ятні бандитизмом, вимаганнями, розподілом сфер кримінального впливу. Протистояти новоявленим кримінальним елементам, що розуміли демократію по-своєму, розпорошеній після розпаду радянської системи та постійного недофінансування міліції було вкрай нелегко. Саме тоді й трапилася кривава пригода, що знайшла своє фінальне завершення через дванадцять років.
Жителька обласного центру на старості літ вирішила залишити рідне місто і податися в Росію до сина. Зрозуміло, аби змінити постійне місце проживання, пенсіонерка повинна була завершити усі справи, в тому числі й ті, що стосувалися майна. Покупця на свою двокімнатну квартиру в центрі міста довго шукати не довелося, проте виникли проблеми з транспортуванням меблів та деяких інших речей. З цією метою жінка звернулася до фірми, що займалася подібними видами послуг.
В офісі пенсіонерка, як на сповіді, розповіла про свої плани продати квартиру і домовилася про транспортування рухомого майна. Не відала нещасна, що її слава зацікавлять одного зі співробітників підприємства не лише з професійної точки зору.
Котрогось дня молодик зустрів літню жінку в місті. Таємно простежив за нею, дізнавшись адресу проживання, а вже наступного дня постукав у двері помешкання. Представився товаришем сина і запевнив стареньку, що той попросив допомогти їй з переїздом. Пенсіонерка повірила молодому чоловікові. Тому наступний візит не викликав підозр у тернополянки. Але він виявився ледь не фатальним. Спочатку зловмисник бив жертву дерев’яною палицею по голові, відтак, взяв до рук ножиці. Ними пробив шию, і коли кров хлинула фонтаном, пішов до кімнати шукати долари, виручені за продаж квартири. П’ять тисяч американською валютою на ті часи були фантастичною сумою.
Зловмисник був переконаний, що пенсіонерка після таких травм не виживе, тож нікому буде розповісти про ті страшні події, що трапилися у її квартирі. Але потерпіла вижила і дала свідчення. Щоправда, подивитися у вічі своєму кривднику тернополянка не змогла. Одужавши, вона таки переїхала в Росію. Наразі про її долю оперативникам нічого невідомо. А от впевненість зловмисника у безкарності міліціонери розвіяли. Нехай і через дванадцять років.
На даний час підозрюваного затримали. Проти нього порушена кримінальна справа. Санкція статті, яку інкримінують жителю Козівського району, передбачає позбавлення волі на термін від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

З панчохою на голові і через дах – на справу

Що сьогодні важливе відбулось на Тернопільщині?