Заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч заробив торік 55 тисяч гривень

Поділитися

Незважаючи на чимало критики на адресу наших владоможців, все ж таки вони намагаються буди відкритими. «Про все» була приємно здивована, щокерівництво Тернопільської облдержадміністрації надало оперативно в розпорядження нашого порталу копії декларації про доходи. Ми вже оприлюднили дані про прибуток першої особи в області.  Сьогодні ж ознайомимо вас з станом фінансових справ гуманітарного заступника голови Тернопільської ОДА – Петра Гоча.

Як відомо, пана Петра призначив на посаду гуманітарного заступника ще Ярослав Сухий. Сталась ця приємна подія у кар’єрі Гоча 20 травня 2010 року.  Згодом він працював під керівництвом Михайла Цимбалюка і тепер під началом Валентина Хоптяна.

За 2010 рік заступник голови ОДА заробив 55 тисячгривень. З цієї суми заробітна плата становить 46 тисяч гривень, а матеріальна допомога – 9 тисяч.

Члени сімї пана Гоча заробили трохи менше – 34 тисячі гривень.

А далі у наданій копії декларації гуманітарного заступника “пустота”: ні квартири, ні машини, ні рахунків у банку. Чому – читайте нижче.

На 16 тисяч 800 гривень Петро Гоч мав фінансових  забов’язань за договором добровільного страхування.

У членів його сім’ї, за договором позики,  фінансових  зобов’язань було сплачено у 2010 році на 42 тисячі гривень.

Від себе можемо додати, що з передвиборчої агітації відомо, пан Петро разом з красунею-дужиною Інною виховує двоє діток. Їхні фото тривалий час були розміщені в сіті-лайтах по Тернополю, коли пан Петро доволі успішно балотувався в мери.

Як відомо, у декларації не повинно бути пустих клітинок. Навіть якщо особа не має. Скажімо рахунку в банку, то ставить прочерк. Чому в декларації пана Гоча, а також інших заступників голови Тернопільської ОДА пропуски, читайте у листі  заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації  Юрія Желіховського.

Головному редактору                          Тернопільської інтернет-газети        «Про все» 

МАШЛЯНЦІ Б.З.

Щодо запиту про доходи

Шановний Борисе Зіновійовичу!

На Ваш запит від 7 червня 2011 року, всупереч тому, що він підготовлений без дотримання вимог примірної форми запиту на інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. №583, з приводу оприлюднення в засобах масової інформації декларацій про доходи за 2010 рік керівництвом обласної державної адміністрації, повідомляємо наступне.

Згідно зі статтею 32 Конституції України не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом.

Законом України «Про оплату праці» (стаття 31) встановлено, що відомості про оплату праці працівника надаються будь-яким органам чи особам лише у випадках, передбачених законодавством, або за згодою чи на вимогу працівника.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 року         №641 «Про застосування статті 13 Закону України «Про державну службу» відомості, що містяться в деклараціях, є конфіденціальними. Особи, винні у неправомірному використанні цих відомостей, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Разом з тим, у частині 6 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» зазначено, що не належать до інформації з обмеженим доступом декларації про доходи осіб та членів їхніх сімей, які обіймають посаду державного службовця, службовця органу місцевого самоврядування першої або другої категорії.

Із керівництва обласної державної адміністрації до зазначеної категорії осіб відноситься лише голова облдержадміністрації, що передбачено статтею 25 Закону України «Про державну службу».

Незважаючи на все вище згадане, надсилаємо копії декларацій про доходи за 2010 рік голови обласної державної адміністрації та його заступників.

Додаток: копії декларацій на 5 арк. в 1 прим.

З повагою

Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації                                                     Ю.В.ЖЕЛІХОВСЬКИЙ

Дедалі більше росіян виправдовують репресії 1937 року

Заступник губернатора Микола Головач заробив майже 100 тисяч гривень, а Юрій Желіховський – 29 тисяч