Конкурс “Омріяна Україна”

Поділитися

Благодійний фонд “Україна-Русь” готує збірник матеріалів про омріяну Україну і просить Вас долучитись до цієї благородної праці.

Напередодні 20-ї річниці Незалежності закономірно постає питання – а яку Україну ми будуємо. Свого часу Президент Леонід Кучма сказав про державотворення дослівно таке: “скажіть мені що будувати і я побудую”. Хоч сам як інженер, колишній директор і керівник держави він не спромігся запропонувати суспільству, як до речі і інші президенти, проекту Держави Україна. Тобто давно назріла проблема для нації описати проект Національного Дому зі всіма параметрами і технологіями як цих параметрів досягнути. Нажаль досі цього не зробила жодна державна інституція чи політична партія. Тому і надалі без державного проекту наш рух буде не поступальний вперед і вгору, а продовжуватиметься суцільний хаос як в головах простих людей так і державних діячів та загалом у суспільстві, що в підсумку може привести до втрати самої державності.

З огляду на важливість проблеми до цієї справи слід залучити найкращі уми держави, які наразі ще не емігрували за кордон.

Звертаємось до усіх думаючих і небайдужих людей, науковців, вчених з наполегливим проханням подати своє бачення майбутнього України і як до нього йти. Це мають бути короткі статті обсягом до 5-6 друкованих аркушів про те як би мала розвиватись наша держава і на які показники маємо вийти у найближчому часі і в перспективі. Абсолютно недостатньо сказати, що це має бути Українська Самостійна Соборна Держава. Потрібно ще й розтлумачити цей зміст. Вочевидь, ще слід додати аби держава була Справедливою. Отож, необхідні ґрунтовні напрацювання різноманітних напрямків державної політики – національної, економічної, соціальної. Дуже важливий і геополітичний підхід. Слід переосмислити тип державного устрою, форму державного правління, вид соціально-економічної формації, тощо. Як зробити українців господарями на власній землі, як зупинити вимирання нації, як стримати масову еміграцію, як відродити українську мову, культуру. Тобто, спільними зусиллями маємо вийти на деталізований проект новітньої Української Держави, про яку мріяли і за яку боролись наші діди і батьки, у якій і нам буде добре жити, якою зможемо гордитись і пишатись перед усім світом.

Матеріали просимо надсилати до 20 липня ц.р. на адресу Благодійного фонду “Україна-Русь” – 79008, м.Львів, вул. Валова, 31 або ukrrusj@gmail.com (з поміткою “проект Україна”). Кращі зі статтей будуть опубліковані у збірнику і на сайті Фонду www.duhvoli.com.ua. Збірник вийде до 24 серпня. Його буде розіслано авторам, у вищі навчальні заклади, урядові установи та політичні партії і громадські організації. За матеріалами збірника восени буде проведено науково-практичну конференцію. Автори найкращих ідей будуть відзначені як номінанти Фонду.

Президент БФ “Україна-Русь” Ростислав Новоженець

Тернопілля шоковане неграмотною програмою “Молодь Тернопільщини” на 2011-2015 рр

«Бона – тур 2011»