Граючись старою рушницею, дев’ятирічна дівчинка поранила сестру

Поділитися

Тернопільські міліціонери неодноразово попереджували, що не облікована зброя несе нещастя. Випадкове вогнепальне поранення сталося через цікавість та необережність дітей. Відомий вислів, що рушниця, яка у першій дії вистави висить на стіні, у другій мусить вистрелити, на жаль, знайшла реальне життєве підтвердження.
Як розповів заступник начальника УМВС в Тернопільській області Василь Облещук, у приватному господарстві жителя села Коцюбинці Гусятинського району стару гладкоствольну рушницю марки «ТОЗ БМ» тримали не у сейфі, а у кутку підсобного приміщення. Власнику зброя перейшла у спадок від дідуся. Чоловік злегковажив – зброю не зареєстрував. Рушниця, 1957 року випуску, була наполовину несправною. Вчасно не позбувшись небезпечного предмету, житель села залишив її зарядженою. Вистрілами він лякав хижих птахів, оберігаючи голубів, якими захоплювався.
Легковажність батька дорого обійшлася родині. Рушницею зацікавилася старша донька. Дівчина взяла небезпечний предмет до рук та спрямувала ствол на семирічну сестру. Несподіваний вистріл причинив дитині вогнепальне поранення у плече. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна группа райвідділу міліції. Потерпілу відвезли до обласної лікарні, де медики надають їй кваліфіковану допомогу. Міліціонери вилучили незареєстровану зброю. Власник нестиме відповідальність за переховування незареєстрованої зброї.
До слова, від початку року тернопільські міліціонери вилучили понад сто одиниць незареєстрованих рушниць пістолетів та іншого. У вересні триватиме місячник добровільної здачі зброї і громадяни матимуть змогу позбутися незареєстрованої зброї та вибухівки.

Міліціонери допомогли розшукати чотирирічного малюка

До 20-річчя Незалежності на Тернопіллі облаштували 20 джерел