Як тернопільські політики об’єднувались перед «розстрілом»

Поділитися

Сьогодні о 12 годині в готелі «Тернопіль» зібрався місцеві політичні лідери, які підписали заяву Тернопільського Комітету опору диктатурі. За хвилин 15 до початку засідання, журналіст «Про все» мав змогу спостерігати, що відбувається в залі. Два Петра – Ландяк і Гринчишин активно обговорювали нещодавню сесію міської ради, під час якої з’ясувалось, що свободівці «передерли» всеукраїнську заяву. Навіть жодного слова не поміняли. За 5 хвилин до початку до зали зайшов лідер місцевого НРУ Анатолій Вихрущ. Привітався зі всіма і сів біля Петра Гринчишина, який представляє «Фронт змін».

–          А Ви ніби випадково біля гарних дівчат сідаєте,- пожартував  однопартієць Яценюка.

–          В університеті, де працюють мої земляки, мене вже зачислили до «козівської мафії», як тільки ми десь сідаємо разом на семінар чи симпозіумах,- парирував пан Вихрущ.

Хвилину по дванадцятій до зали зайшов голова облради Олексій Кайда. Привітався з усіма, але руку потиснув лише депутату облради Степану Барні.

«Заукраїнець» розпочав ведення заходу. Першим слово надав голові облради, виступ якого звівся до знівелювання процесу над Юлією Тимошенко, який, фактично, усіх політиків й привів до цієї зали. Але Кайда чомусь говорив нісенітниці про якусь химерну підтримку десяток тисяч українців заарештованим  депутататам  зі Львівщини і чомусь зменшив до кількох сотень мітингувальників на підтримку Тимошенко. Теодозію Кухарському, який представляв БЮТ, вистачило і мудрості, і сили волі вислухати до кінця ту маячню. Більше того, він навіть не згадав у своєму виступі цих дурниць від головного свободівця. Олексію ж Кайді найбільше не сподобався виступ «фронтовика» Петра Гринчишина. Усе це можна побачити на відео. Суть критики Гринчишина – бездумний  плагіат неграмотних свободівців.

Найзмістовнішим виступом порадував присутніх лідер НРУ на Тернопіллі Анатолій Вихрущ. Він запропонував конкретний план дій до Дня Прапора, Дня Незалежності, 1 вересня.  Члени громадських організацій не злим, тихим словом згадали присутніх політиків, які працюють у владі. На горіхи знову дісталося Кайді. Він дивився на критиків  з під лоба, як загнаний бик на кориді.  «Промичати» нічого не зумів у відповідь. Єдиною розрадою голови облради стала «теоретична» підтримка Кайди як мажоритарника-депутата до Верховної Ради. Від таких слів голова облради аж розцвів. Чи буде це насправді, чи Вихрущ просто зробив «пробу» – покаже час.

Спізнився на захід головний «самооборонець» Олександр Смик. Він прийшов на підписання з булочками. Голова облради почав піджартовувати. Проте, доволі делікатно, і ніхто не почув що ж такого дотепного сказав Кайда Смикові.

Відеозвіт заходу – за декілька хвилин

Підписана угода «Про співробітництво по збереженню природних екосистем, розвитку туристичного та рекреаційного потенціалу Дністровського каньйону»

Сьогодні, 9 серпня 2011 року близько 18 години на офіційному сайті Тернопільської міської ради ради пропала практично вся інформація