Підписана угода «Про співробітництво по збереженню природних екосистем, розвитку туристичного та рекреаційного потенціалу Дністровського каньйону»

Поділитися

 

Голова обласної ради Олексій Кайда підписав трьохсторонню угоду між Тернопільською обласною радою, Івано-Франківською обласною радою та Чернівецькою обласною радою щодо співпраці з вирішення проблем Дністровського каньйону, розвитку його туристичного та рекреаційного потенціалу. Згідно із угодою, сторони об»єднають зусилля по збереженню біологічного різноманіття, природних екосистем і врегулювання питань ефективного функціонування установ та територій природно-заповідного фонду. Ще одна важлива мета угоди – забезпечення раціонального і безпечного природокористування як фактора стійкого розвитку регіону. Обласні ради зобов»язалися розробляти спільні програми розвитку туризму у Дністровському каньйоні, координувати зусилля для спільного розв»язання проблем забруднення Дністра, забезпечувати охорону та відтворення рибних та інших природних ресурсів, облаштовувати під»їзні шляхи, організовані місця відпочинку тощо.
Для досягнення мети угоди створено координаційну раду, до складу якої увійшли заступники голів трьох обласних рад, голови районних рад, прилеглих до Дністровського каньйону, представники постійних комісій з питань екології та природокористування, депутати, громадські активісти.

Футбольні фани обматюкали Януковича

Як тернопільські політики об’єднувались перед «розстрілом»