На святі замку співали коломийки, бились лицарі та відкрили виставку світлин про Тернопіль

Поділитися

Свято замку стало ще однією окрасою Дня міста серед усіх урочистостей. Довкола замку людей тішив театр «Калейдоскоп», який демонстрував весілля у народних традиціях – з нареченою зі стрічками та женихом у жупані. Не обійшлося і без давніх народних співанок, які виконуються під час приготування до весільного обряду.

Цікавих до нетрадиційного мистецтва боді-арту розмальовували майстри цього «живопису по тілу». Розмальовані дівчата та хлопці ходили поміж людей і тішили їх своїми незвичними образами – смерті, дракона, українки у намальованій на тілі вишиванці.

Доки на вулиці лунали пісні і мелодії під народний мотив, свою майстерність демонстрували тернопільські лицарі в обладунках вагою до 11 кілограмів.

А незвичні образи Тернополя на світлинах охочі побачили на другому поверсі у замку під час виставки «Тернопіль вчора – Тернопіль сьогодні». Двадцять двоє тернопільських майстрів фото представили на виставці 400 робіт. На них – Тернопіль у найрізноманітніших проявах – у щирих тернополянах, сутінках та весняному таненні снігу на ставі, незвичних ракурсах архітектури міста. Визначних фотографів Тернополя нагородили подяками.

«Виставка – це черговий захід для розвитку потенціалу замку, який є візиткою Тернополя. У своїх роботах митці показали наше місто в найрізноманітніших ракурсах – він надзвичайно гарний і різний в кожному окремому його куточку. Замок має працювати, здобуваючи все більшу кількість відвідувачів», – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Мер Тернополя хоче “догнати” Льоню-“космоса”?

Який пам’ятник Незалежності має бути в Тернополі?