Мер Тернополя хоче “догнати” Льоню-“космоса”?

Поділитися

Фестиваль з повітроплавання “Повітряне братерство 2011р” стартував на празник Тернополя – 28 серпня. О сьомій ранку над містом здійнялися п’ять куль. Першими в небо піднялись міський голова Тернополя Сергій Надал та президент Федерації повітроплавання України Олександр Ніколаєв.

У рамках фестивалю відбувся Кубок міського голови. За цю нагороду боролись команди з Феодосії, Львова, Чернівців та Києва. За умовами змагань першим піднявся аеростат “Лис”, інші учасники повинні були повторити траєкторію польоту та приземлитись якомога ближче до нього. Найкраще із цим завданням впоралась команда з Чернівців, повідомляє сайт міської ради.

“Я радий, що погода не підвела і повітряні кулі змогли безпечно . Тернопіль з висоти пташиного польоту – це неймовірно захоплююче видовище. Сподіваюсь, що цей фестиваль стане доброю традицією і повітряні кулі тішитимуть тернополян та гостей міста кожного року”, – сказав Сергій Надал.

За словами представників Федерації повітроплавання України, будь-які змагання за участю повітряних куль повинні проходити в районі 6-7-ї ранку, що дозволяє спортсменам максимально точно виконати умови змагань.

Тернополяни та гості міста зможуть спостерігати за польотом повітряних куль над містом з 19-ї до 21-ї години.

Як Богдан Ступка святкував 70-річчя (відео)

На святі замку співали коломийки, бились лицарі та відкрили виставку світлин про Тернопіль