Розпочався легкоатлетичний багатоденний надмарафонський пробіг за маршрутом – Донецьк-Дніпропетровськ-Київ-Житомир-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів

Поділитися

 

Метою заходу є демонстрація єдності усіх регіонів України та пропаганда здорового способу життя серед українців.

Спортсменів привітав від імені голови ОДА заступник керівника області Петро Гоч.

«Щиро вітаю вас на Тернопільській землі славної своїми спортивними традиціями. Важко переоцінити значення ініційованої вами спортивної події, адже вона не лише привертає увагу до занять фізичною культурою, не лише популяризує спорт, але й демонструє прагнення українців до єдності. Ваш над марафон вкотре об’єднав всю Україну! За це вам щира вдяка!», – сказав Петро Гоч.

Загальна протяжність маршруту 1 500 км, які учасники пробігу мають подолати за 15 бігових днів. Участь у пробігові беруть майже півсотні ветеранів спорту та любителів оздоровчого бігу.

Долати увесь маршрут марафонці збираються естафетою по 6 осіб. Кожен ветеран спорту щоденно буде пробігати по 35 – 40 км. По дорозі учасники мають намір зустрічатися з громадськістю  обговорювати питання співпраці між регіонами і пропагувати фізичну культурута спорт.

На Лановеччині розклад уроків буде складати голова РДА

Невже тернопільська “свободівська” влада святкуватиме спільно з представниками Партії Регіонів і “намісниками” Януковича?