Тернопільська міська рада вимагає припинити політичні переслідування

Поділитися

8 серпня під головуванням міського голови Сергія Надала відбулася дванадцята позачергова сесія Тернопільської міської ради шостого скликання. Депутатський корпус ухвалив звернення до Президента України В.Ф. Януковича та Генерального прокурора України В.П. Пшонки з приводу політичних переслідувань лідерів опозиції в Україні.

Надаємо текст звернення повністю:

«Aрешт одного з опозиційних лідерів у будь-якій країні означає перехід влади до диктаторських репресивних методів правління. Затримання Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших патріотів України свідчать, що центральна влада в Україні перестала бавитися в фасадну демократію, а Україна стрімко наближається до білоруського варіанту.

Влада вже не вдає, що у справі Юлії Тимошенко дотримується хоча б формального правосуддя. Українське суспільство так і не почуло історії багаторічних корупційних україно-російських газових зв’язків. Газові оборудки ретельно приховуються нинішньою владою так само, як це робили всі її попередники. Тому про істину у справі Юлії Тимошенко не йдеться. Режим Януковича відкрито продемонстрував те, що було зрозуміло давно – процес над Тимошенко вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер.

У такий спосіб режим Януковича намагається відвернути увагу від власних діянь і перекласти відповідальність на попередників. “Покращення життя вже сьогодні” з тріском провалилось і економіка країни стрімко котиться в прірву. Тому арешти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших патріотів України – це відволікання уваги від ситуації в державі.

Цими діями режим Януковича зробив черговий крок до тотальної узурпації всіх гілок влади і подальшого утримання їх у повній покорі та знищення парламентської опозиції. Регіонали дали чіткий сигнал суспільству: хто не підкоряється режиму, того чекає політична розправа.

Єдиним методом боротьби проти сповзання України до кримінально-олігархічної диктатури під кремлівським протекторатом залишається організоване протистояння громади незаконним діям влади.

Тернопільська міська рада розуміє, що єдина мова, на яку зважає ця влада – це консолідована сила народу. Масові арешти українських патріотів по всій країні вдалося зупинити лише активним спротивом громади, коли тисячі українців вийшли на вулиці.

Ми, депутати Тернопільської міської ради, вважаємо, що розгортаючи переслідування політичних лідерів, нинішня влада не тільки демонструє свою недалекоглядність і слабкість, а й погіршує міжнародний імідж України.

Тернопільська міська рада висловлює рішучий протест політичним розправам. Вимагаємо припинити політичний терор! Ні – політичним репресіям в Україні!

Сьогодні недостатньо закликів до протестів. Тернопільська міська рада вважає, що всі політичні сили, які декларують свою опозиційність чинній владі, мають виробити спільну стратегію щодо політичної ситуації в державі і розпочати системні дії щодо реалізації цієї стратегії».

Тимур Скорбенко

Депутати Тернопільської міської ради стали на захист Шухевича та Бандери

Тернопільські міліціонери проводять навчання до Євро 2012