Тернопільські міліціонери проводять навчання до Євро 2012

Поділитися

За останній місяць правоохоронці Тернопільщини брали активну участь у багатьох масових заходах. Зокрема, забезпечували громадський порядок під час проведення багатолюдної прощі в Зарваниці та на фестивалі «Двони Лемківщини», що проходив на Монастирищині. Аналіз показав – загалом, міліціонери професійно та якісно виконували свою роботу. Щоправда, виникали певні труднощі, зокрема у матеріально-технічному забезпеченні підрозділів. Враховуючи, що наступного року Україна прийматиме гостей футбольних змагань Євро 2012, керівництво обласної міліції вирішило якнайкраще підготувати співробітників служб та підрозділів до несення служби в неординарних умовах. Для цього розпочалися спеціальні навчання.
Як розповів заступник начальника УМВС України в Тернопільській області, полковник міліції Василь Облещук, досвід роботи поліцейських європейських країн демонструє, як важливо вчасно та вміло призупинити протиправні дії агресивно налаштованих фанатів, врахувати поведінку вболівальників, злагоджено діяти у складних ситуаціях. Саме на цьому й побудовані тренування. Їх організували на полігоні поблизу села Смиківці Тернопільського району.
Зведений загін обласного управління внутрішніх справ, до якого входять не тільки міліціонери області, а й військовослужбовці внутрішніх військ, можуть залучити на допомогу тим областям, де наступного року проходитимуть спортивні матчі. Порядок доведеться забезпечувати не тільки на спортивних об’єктах, а й у громадських місцях та поблизу них. Отож, правильні, професійно виважені дії найкраще відпрацювати заздалегідь. Важливо врахувати психологію поведінки різних категорій фанатів.
Під час перших тренувань було дано об’єктивну оцінку діям особового складу, звернуто увагу керівників підрозділів на недоліки. Навчання триватимуть.

 

Тернопільська міська рада вимагає припинити політичні переслідування

Журналіст на власні очі бачив камеру СІЗО, в якій, як і десять років тому, сидить Юлія Тимошенко