У Тернопільській міській раді порушують закон

Поділитися

Упродовж червня-липня органами прокуратури області проведено перевірки додержання місцевими органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Виявлено ряд порушень.

Так, прокуратурою міста Тернополя встановлено, що при вирішенні запитів на інформацію посадовими особами Тернопільської міської ради порушуються терміни їх розгляду, які визначені ст.20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Зокрема, в установу звернувся тернополянин із запитом з приводу надання розрахунку тарифів на телекомунікаційні послуги та обґрунтування доцільності їх підвищення. Однак посадовими особами управління транспорту комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради надано відповідь про результати розгляду запиту заявнику з порушенням встановленого законом терміну.
Аналогічне порушення допущено при розгляді запиту на інформацію ще одного тернополянина про надання розрахунків тарифів на проїзд в громадському транспорті.
За результатами проведеної перевірки Тернопільському міському голові внесено подання, яке на даний час перебуває на розгляді.
Прокурором Кременецького району порушено дисциплінарні провадження відносно начальників відділу культури та туризму, а також – управління праці та соціального захисту населення Кременецької райдержадміністрації, з вини яких не організовано роботу із запитувачами інформації відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Всього, за результатами проведених перевірок, органами прокуратури області внесено 3 подання, 55 приписів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 6 службових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

прокурор відділу прокуратури області
Тарас Рибизант

Тернопільська міліція активно готується до Євро-2012

Десятиденна піша проща родин мігрантів зустріне світанок у Зарваниці