У Тернополі знову “запахло” сміттярчаною кризою?

Поділитися

З метою недопущення погіршення екологічної ситуації в місті на сесії міської ради прийняли Програму поводження з твердими побутовими відходами на 2011-2016 роки в м. Тернополі. Основна концепція цього документу полягає в глибокому сортуванні сміття, яким замінять теперішнє покомпонентне. Також Програмою передбачено будівництво нового паспортизованого полігону, розробка схеми санітарної очистки міста, оновлення парку спеціалізованих машин і контейнерного господарства, будівництво сміттєпереробного комплексу, рекультивація Малашівецького сміттєзвалища, екологічна освіта.

«Важливим елементом цієї програми є інвестори, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Зараз є чимало бажаючих працювати з нами в цьому напрямку, з інвесторами ведуться переговори. Основними критеріями при виборі інвестора є безпека запропонованої ним технології для міста та інвестиційна привабливість проекту. Це має бути інвестор з ім’ям, який зможе представити свої здобутки, адже йдеться про комфорт і безпеку людей перш за все».

Результатом впровадження програми є екологічна безпека громадян (зменшення захоронення відходів, очищення території, контроль за утриманням сміттєзвалища тощо). Крім того, втілення прийнятого плану дасть змогу перетворити сферу поводження з відходами на самоокупну та рентабельну галузь комунального господарства та створить додаткові робочі місця.

Також планують вивезення сміття зробити окремою комунальною послугою. Це дасть змогу людям контролювати якість надання даної послуги. Якщо сміття не вивозитимуть вчасно, то людина зможе не платити за це, зауважив під час сесії міський голова.

Місто має змогу возити сміття в Малашівці до першого жовтня. Тому на даний час міська влада працює над визначенням місця для облаштування нового полігону, повідомляє сайт міської ради.

Населення України скоротилося на 6 мільйонів, але північні сусіди тернополян найфайніше кохаються

Більше 95% роботодавців порушують трудове законодавство, а кожний п’ятий платить нижче прожиткового мінімуму