Голова ТВК втік із сесії Тернопільської обласної ради

Поділитися

16 вересня 2011 року відбулося дев’яте пленарне засідання 40-ої сесії Тернопільської обласної ради.

Нарешті з’явився на пленарне засідання голова ТВК, 24-річний представник Компартії Сергій Іщенко. Він зачитав рішення ТВК щодо визнання обраними депутатами замість тих, які припинили свої повноваження. Однак, голова комісії підтвердив повноваження лише двох депутатів, один з яких -свободівець Іван Друзь. Зачитавши рішення, Сергій Іщенко демонстративно залишив сесійну залу, не звертаючи увагу на запитання голови обласної ради та депутатського корпусу щодо підтвердження повноважень решти депутатів, про що є відповідні рішення судів.

Міжфракційна група “Стабільність та реформи” не проголосувала за звернення депутатів Тернопільської обласної ради з приводу вивчення історії України в загальноосвітніх школах. У ньому йдеться про недопущення вилучення з підручників сторінок боротьби народу за незалежність України.

Також депутати заслухали та затвердили звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2011 року та ухвалили рішення про внесення змін до обласного бюджету.

З ініціативи депутата-свободівця Олега Сиротюка депутатський корпус розглянув звернення до Президента України, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо недопущення виключення з переліку пам’яток архітектурної спадщини, що не підлягають приватизації, будівель Почаївської лаври. Однак, рішення не ухвалене – не проголосували представники Партії регіонів.

Нагадаємо, що голова обласної ради свободівець Олексій Кайда висловив своє ставлення до зареєстрованого законопроекту одразу, як тільки він з’явився на сайті Верховної Ради. “Запропонований законопроект є нічим іншим як намагання провладної партії знівелювати не лише українську історію, а й українську віру. Українські святині повинні належати тільки українському народові. УПЦ МП, а якщо називати речі своїми іменами РПЦ, яка має вражаючу підтримку провладної партії та парламенту, намагається повністю заволодіти Почаївською лаврою – це вже очевидний факт. Українці повинні дати відсіч таким зазіханням та непомірному апетиту Московського патріархату, – вважає Олексій Кайда, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

18 вересня на Тернопіллі з ініціативи Збаразької районної організації ВО “Свобода” відбулися заходи до 81-річчя “пацифікації” – однієї з найбільших каральних акцій проти українців, процесу насильницького сполячування

У Заліщиках укріплюють берег річки