Жахлива пожежа на Тернопільщині

Поділитися

У понеділок, о 12 год. 44 хв., на пункт зв’язку оперативно-диспетчерської служби обласного управління МНС надійшло повідомлення про пожежу на території ПАТ «Тернопільський комбінат по виробництву шляхобудівельних матеріалів», що по вул.Микулинецькій, 76, в с.Велика Березовиця Тернопільського району. Горіло мазутосховище.

До місця події було негайно направлено чергові караули частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону, 1-ї підпорядкованої державної пожежної частини  Тернопільського міського відділу та 14-ї самостійної державної пожежної частини Тернопільського районного відділу УМНС області. Проведеною розвідкою встановлено, що площа горіння становила близько 1000 м.кв. Полум’я по сухій траві почало перекидатися на прилеглу лісосмугу, охопивши близько 200 м.кв. зелених насаджень. Існувала реальна загроза займання іншого суміжного сховища мазуту. Гасіння пожежі ускладнювалось високою температурою та сильним задимленням. Не зважаючи на важкі умови роботи, завдяки швидким, вмілим та злагодженим діям вогнеборців вдалося не допустити подальшого розповсюдження полум’я на сусідні території та повністю приборкати вогняну стихію: о 13 год. 17 хв. пожежу було локалізовано та вже о 13 год. 30 хв. її вдалося повністю ліквідувати. Всього до ліквідації надзвичайної ситуації було залучено 6 одиниць техніки та 23 чоловіки особового складу.

На місці події працювала оперативна група УМНС. Суму збитків, які завдала пожежа, та причину її виникнення встановлюють фахівці. Загиблих та травмованих на місці пожежі не виявлено, повідомляє http://www.gumnstr.org.ua

Число хворих на рак за останні 10 років зросло на 20%

На Тернопіллі ледь не згоріло 50 гектарів лісу!