На Тернопіллі ледь не згоріло 50 гектарів лісу!

Поділитися

29 серпня рятувальникам двічі доводилось виїжджати на гасіння сухої трави. Суха трава вигоріла на відкритій території в селі Долина Теребовлянського району та у селі Малі Садки Шумського району. На щастя, завдяки оперативним та професійним діям рятувальників небезпечний вогонь не встиг розповсюдитися на лісові масиви, що розташовані неподалік. Таким чином врятовано 50 гектарів лісу.
Знищуючи родючий шар ґрунту, завдаючи непоправної шкоди продуктами горіння довкіллю, горе-господарі саме в такий спосіб намагаються навести лад на присадибних ділянках, на полях та сінокосах. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, як зазначають рятувальники, не просто, оскільки швидкість поширення вогню – висока, особливо у суху, вітряну погоду. Тому людям варто замислитись наскільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у осінній пожежонебезпечний період. Спалюючи стерню, більшість громадян не усвідомлюють того, що чинять протизаконно. Частина перша статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за самовільне спалювання рослинності або її залишків, опалого листя у парках, скверах, інших зелених насадженнях без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу.
Щоб запобігти виникненню випадків пожеж, рятувальники МНС звертаються до всіх мешканців області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті та під час відпочинку, бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Жахлива пожежа на Тернопільщині

Тернопільські “мєнти” зловживали на “пальчиках”