Через невиконання рішення суду Аграрному фонду завдано збитки

Поділитися

Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та умисного невиконання рішення суду службовими особами одного з підприємств, за ст. 364 та 382 КК України.
Дослідчою перевіркою встановлено, що у грудні 2008 року між підприємством «Т.» , та Аграрним фондом укладено кредитний договір про бюджетні позики в межах режиму державних закупівель. Відповідно до умов договору кредитор надає позичальнику бюджетну позику в межах режиму державних закупівель, а позичальник повертає суму бюджетної позики та
Сплачує відсотки за її користування.
Однак підприємство «Т.» взятих на себе зобов‘язань вчасно не виконало і не сплатило нараховані відсотки за користування позикою в сумі понад 158 тисяч гривень.
У зв‘язку з цим, прокуратурою заявлено позов про стягнення з вказаного підприємства 158 тисяч гривень, який рішенням господарського суду задоволено повністю. На виконання вказаного рішення відділом державної виконавчої служби Теребовлянського районного управління юстиції відкрито виконавче провадження та накладено арешт на кошти боржника.
Не маючи наміру виконувати рішення суду та повертати кошти державній спеціалізованій бюджетній установі Аграрний фонд, службові особи підприємства»Т.» відкрили рахунки у одному з банків, на які надішли гроші, що згодом використали на господарські потреби підприємства. Внаслідок цього, рішення господарського суду Тернопільської області залишилось не виконаним, чим Аграрному фонду завдано шкоду на суму понад 158 тисяч гривень.

Старший помічник прокурора області
Тетяна Коруна

Голова партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок після палких промов на захист простого народу і маленького українця сідає в найдорожчий автомобіль «Майбах» і їде до коханки в найдорожчий бізнес-центр

Тернопільська «Свобода» пікетувала Тернопільську ОДА, обласні прокуратуру та міліцію