День всіх святих змусив комунальників взятися за роботу

Поділитися

 У перший листопадовий день віруючі християни вже багато років поспіль відзвачають День всіх святих. Це свято особливе тим, що під час нього люди щирою молитвою згадують померлих родичів і друзів та відправляють у пам’ять про них панахиди. У церкві на Святій Літургії отці поминають усіх великомучеників Христової віри.

Тому, вже сьогодні, за кілька днів до свята, тернополяни ідуть на молили до своїх рідних та, як і перед Великоднем, роблять там «генеральне прибирання». Не байдикують і комунальні служби Тернополя – різка зміна погоди позначилася й на стані цвинтаря в цілому – опале листя не повинно заважати тим, хто скоро прийде помолитися й поставити свічку на гробах. Ще один клопіт для них – доглядати ті надмогильні пам’ятки, до яких вже й стежка заросла й за це їм окреме спасибі.

Начальник СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький розповідає, що крім зів’ялого листя та сміття, яке (буває) залишають люди, найближчими днями працівники КП мають намір обрізати ті дерева, які заважають і можуть пошкодити пам’ятники. «Потрібно слідкувати за чистотою на кладовищі, аби це місце не відлякувало. Є дуже багато в нас польських поховань. Спілка поляків теж от на вихідні, в суботу і неділю, прибирали свої могили. Ми з ними ведемо співпрацю».

Та, незважаючи на велику кількість роботи, що чекає комунальників попереду, вони переконані, що вже до кінця цього тижня усе буде зроблено і скорботне свято, як завжди,  покличе на кладовище небайдужих тернополян.

Лілія Куленич

Міський голова Тернополя Сергій Надал та начальник ракетних військ і артилерії 13-го армійського корпусу СВ ЗСУ полковник Володимир Миронюк обговорили заходи щодо подальшого співробітництва міста із підшефними військовими частинами

Чому не буде прямої трансляції відкриття “Арени Львів”?