Круглий стіл на тему «Медичне обслуговування інвалідів та створення умов життєдіяльності для інвалідівз порушенням опорно-рухового апарату» відбувся у Тернополі

Поділитися

Вчора, 12.10.2011 року в приміщенні Тернопільської міської ради відбулося засідання круглого столу на тему «Медичне обслуговування інвалідів та створення умов життєдіяльності для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату», організоване управлінням соціальної політики, відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.

Відкрив засідання круглого столу заступник міського голови Бицюра Л.О.

Він розповів про те, що громадяни даної категорії потребують справедливого соці-ального захисту та відповідних умов життя для успішної  інтеграції  у суспільстві.

В обговоренні взяли участь представники соціальних служб, а саме – організації інвалідів опорно-рухового апарату, відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради, управління соціальної політики, міськрайонного центру зайнятості, управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, управління з питань містобудування та архітектури, відділу транспорту та зв’язку міської ради.

На засіданні піднімались важливі питання для обговорення – покращення медичного обслуговування інвалідів, створення умов доступності осіб зазначеної категорії до об’єктів житлової, соціальної та транспортної інфраструктур, працевлаштування інвалідів.

Директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Куриляк А.В. поінформував присутніх про роботу, проведену службою зайнятості в напрямку працевлаштування інвалідів з початку року.  Зокрема, він відзначив, що з початку року на обліку в міськрайонному центрі зайнятості перебувало 209 інвалідів, в т.ч., 49 чол. з 2 групою інвалідності, 160 осіб – з 3 групою інвалідності. За 9 місяців 2011 року за сприянням служби зайнятості працевлаштовано 51 особу з обмеженими фізичними можливостями, з них 26 чол.- на заброньовані робочі місця по 4% квоті, 4 чол. – за рахунок надання дотацій роботодавцю, 1 особа отримала одноразово допомогу для організації підприємницької діяльності. За 9 місяців цього року 11 інвалідів взяли участь в оплачуваних громадських роботах на підприємствах міста та Тернопільського району. З початку року 13 осіб з обмеженими фізичними можливостями проходили професійне навчання за спеціальностями: інженер, економіст, програміст, менеджер малого підприємництва, бухгалтер, художник (дизайнер), оператор котельні, агент з постачання, агент з організації туризму, касир торгівельного залу, перукар. Після закінчення навчання 5 осіб працевлашто-вані на постійне місце роботи за новою здобутою професією. За станом на 1 жовтня 2011 року на обліку перебуває 71 особа з обмеженими фізичними можливостями, з них 49 – отримують допомогу по безробіттю, середній розмір виплаченої допомоги становить 976 грн. Також він повідомив, що з липня цього року в мережі Інтернет з’явився новий сайт «www.intrud.gov.ua», розроблений за участю Державної служби зайнятості, де люди з обмеженими фізичними можливостями зможуть знайти для себе багато корисної інформації щодо працевлаштування.

У цікавій і фаховій дискусії учасники «круглого столу» виробили низку пропозицій, спрямованих на активізацію цієї роботи,  що стосується міськрайонного центру зайнятості – допомагати обслуговуванню дітей з ДЦП в БФДІ «Дитина» та щомісячно інформувати про наявні вакансії громадські організації інвалідів.

У Тернопільському районі Наша Україна і УНП «лягли» під владу?

“Плач Ярославни” у виконанні Олексія Кайди