“Плач Ярославни” у виконанні Олексія Кайди

Поділитися

Звернення

голови тернопільської обласної ради Олексія Кайди до громади Тернопільщини з приводу зриву десятого пленарного засідання сорокової сесії Тернопільської обласної ради

 

            Сьогодні ми стали свідками реального ставлення до вирішення господарських питань життя краю представниками провладних фракцій. Із високих трибун облдержадміністрації регулярно лунають запевнення у тому, що вирішення економічних проблем області – першочергове завдання виконавчої гілки влади, натомість фракція «Партії регіонів» та її поплічники з «Єдиного центру» та «Блоку Литвина» демонстративно проігнорували десяте пленарне засідання сорокової сесії, на якому мала б бути прийнята програми соціально-економічного розвитку на 2011 рік а також ще добрий десяток програм, які стосуються щоденного життя наших краян. На жаль, такі двоякі стандарти провладні фракції демонструють не вперше, зокрема ми мали змогу чути від керівництва ОДА переконливі сентенції щодо необхідності легалізація діяльності кар’єрів та узаконення діяльності усіх підприємств щодо видобутку надр. Разом з тим депутати від провладних політичних сил часто блокували розгляд усіх цих питань.

Вже стало традицією для керівників облдержадміністрації звинувачувати обласну раду у бездіяльності, в небажанні приймати господарські рішення. Сьогодні вже вкотре ми переконались у фальшивості цих заяв. Адже ми готові були плідно працювати, приймати рішення, і, можливо, завершити сорокову сесію. На жаль, три провладні фракції – «Партії регіонів», «Блоку Литвина» та «Єдиного центру», які входять у депутатську групу «Міжфракційне об’єднання»Стабільність і реформи» окрім першого заступника голови облради Сергія Тарашевського, у повному складі не з’явились на пленарне засідання, чим унеможливили роботу сесії.

Виникає питання: чого саме так боїться чинна виконавча влада? І чи не причина нинішніх подій у непевненості провладних союзників та недовірі, що панує у їх лавах.

Попри це, переконаний: час вже  згадати про депутатську честь та відповідальність відсутнім депутатам. Бо чи мають вони право та сумління перетворювати у заручників «захцянкам» деяких політиків та посадовців щоденне життя мільйонної громади Тернопільщини.

Я у свою чергу зобов’язуюсь направити звернення щодо бездіяльності провладних фракцій до керівництва держави, керівників партій. Можливо київські ватажки розтлумачать членам своїх партій у Тернополі, як насправді має працювати народний обранець

Що ж до перевиборів обласної ради, якими з першого дня роботи у 2009 році лякає нас виконавча влада, то ми їх не боїмося. Ми переконані у своїй перемозі. Це доводять наші успіхи на Львівщині, Івано-Франківщині та, звичайно, у Тернополі.

 

Голова Тернопільської обласної ради                                       Олексій Кайда

Круглий стіл на тему «Медичне обслуговування інвалідів та створення умов життєдіяльності для інвалідівз порушенням опорно-рухового апарату» відбувся у Тернополі

КП “Тернопільводоканал” просить вибачення…