На Тернопіллі відновлюють древній козацький цвинтар

Поділитися

 На козацькому цвинтарі у смт. Вишнівці Збаразького району на Тернопільщині у середу, 12 жовтня, відбувся реквієм за полеглими в боях за волю України.

Козацький цвинтар у Вишнівці науковці вважають одним із найдавніших збережених поховань такого типу в Україні і відносять його до першої половини 16-го століття. Тривалий час він зазнавав руйнувань, заростав травою. А нині зусиллями  наукових співробітників Національного заповідника «Замки Тернопілля», учнів і працівників Вишнівецького профтехучилища та козаків місцевого козацького куреня імені Дмитра Вишневецького місце останнього спочинку захисників української землі відновлюється і впорядковується.

Започаткований цьогоріч реквієм у переддень Покрови Пресвятої Богородиці, що, як відомо вважається покровителькою Українського Війська і козацтва, зокрема, має стати традиційним, особливо для молоді. Бо саме тут, у місцях спочинку славних лицарів України, виховується повага до святинь, гартується воля та формується почуття громадянського обов’язку. Юнаки та дівчата рушниками пов’язали дубові хрести на братських могилах, запалили свічечки біля кожного кам’яного хреста, поклали пізні осінні квіти.

І учасники, й організатори реквієму сподіваються, що ніколи не заросте стежка до могил, де спочивають ті, хто загинув у боях за волю України.

Джерело: http://lypa.te.ua

Без О. Туркули “Галичанка” втрачає позиції

“Добро повертається”, варто лише простягнути руку допомоги