Онкохворим діткам Тернополя збирають кошти

Поділитися

Гроші для гематологічного аналізатора крові, який покращить діагностику та лікування онкохворих дітей збирають у Тернополі. Вартість апарату – 100 тисяч гривень. Волонтери гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні просять допомоги у всіх небайдужих. Впродовж жовтня – листопада відбудеться ряд заходів та акцій в підтримку проекту. Гроші збиратимуть у церквах, школах, магазинах, перукарнях.

Кількість ж онкохворих дітей щороку збільшується, лікарі наголошують на необхідності вчасної діагностики хвороби.  Діагностувати рак у дітей непросто, бо багато звичайних хвороб мають такі ж симптоми, як і злоякісні новоутворення.

Завідувач гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Людмила Рудько розповідає, що симптоми хвороби у дітей можна побачити неозброєним оком: “Перше – це бліда шкіра, другий момент: батькам треба звертати увагу на збільшення лімфатичних вузлів. Третій симптом актуальний, коли є температура, педіатри лікують простудне захворювання, а температура не щезає також треба думати про розвиток лейкемії, – зауважує лікар, – буває й така симптоматика, коли є виражені болі в суглобах, порушення ходи. Це може бути також не ортопедична патологія, а ортопедична гематологія”.

Детальну ж інформацію про те, як можна долучитися до акції та допомогти онкохворим дітям можна знайти на сайті www.donor.tk.

Тернополяни проти Табачника

Інтернет-газета “Про все” та Український дім “Перемога” розпочинають кіноконкурс