Продовження неймовірно-емоційного фоторепортажу з Тернополя, де знесли капличку

Поділитися

Першу частину фоторепортажу можна побачити тут

Оцінки діям влади у тернополян ріні: одні схвалюють знесення, але не вітають грубий метод ліквідації, інші вважають, що така демонстрація сили покаже іншим “бажаючим” щось захопити, що влада і міліція у Тернополі можуть відреагувати. А Ви як ставитесь? Проголосуйте нижче

[poll id=”17″]


Після того всього активісти “паркової каплички” все ще робили поодинокі спроби чинити перешкоди для бульдозера, але “беркут” стояв стіною пробиваючи шлях для бульдозера, який мав “пробити” капличку.

Настирливі бабці шукали проміжків між міліціянтами, щоб знову стати на заваді руху трактора, але їм це не дуже вдавалося – міліціянти виконували поставлене на них завдання, трактор наближався до каплички із дуже повільною швидкістю.




Під час руху трактора постійно відбувались поодинокі сутички вірян з поліціянтами в формі і без, дехто зі звичайних людей також допомагали “захистити” трактор від вірян, їх обливали водою і називали “антихристами”.


Трактор повільно підібрався до “останньої барикади” – місця навпроти початку капличної огорожі, там віряни поскладали бетонні глеки з рослинами впоперек дороги і постаали за ними й самі.

Але міліція досить швидко їх відтіснила і розчистила дорогу, залишивши вірянам надіятись хіба що на Бога. Тепер для трактора не було жодних перешкод.


Чуда не сталося, трактор повернув і вїхав у каплицю, ненче у картонний будиночок.

Це все супроводжувалось голосними криками розпачу з боку вірян, і радістю з боку деяких тернополян.



Руйнування…

…і “крики розпачу”, і гніву.


Після знесення лицьової стіни каплиці трактор зупинився, щоб можна було винести ікони та іншц цінні речі.



Далі бульдозер продовжив свою руйнівну роботу…


…поки не закінчилось пальне:)

Десятки винесених статуй з каплиці і вірянин який всіх проклинає і називає Сатаною. До речі поки його я тут не зустрів і не відчув це на собі , то думав що це є адекватні хоча й трохи зазомбовані релігією люди. Помилявся.

Ось так і наступив початок кінця майже десятирічної історії каплиці у парку біля “співучки”. А починалося все зі звичайного встановлення статуї Діви Марії біля джерела на території сонячного годинника. Далі було встановлення “накриття” для статуї, і побудова зовсім ще невеличкої такої каплички. Яка впродовж років розрослася в цілий релігійний комплекс споруд, що створив багато незручностей.
Придивіться, можливо й десь біля вас в парку, чи в зеленій зоні вже стоїть невеличка і скромна капличка чи церковця, яка з часом розростеться і перетвориться на великого будівельного монстра, знищивши всі дерева, і перетворившись на хороми для жирних попів на мерседесах.

“Про все” щиро дякує Оресту Дмитрику за надане право оприлюднити його фоторепортаж.

З 23 по 25 вересня у печері «Млинки», що на Чортківщині відбулись ХХХІХ відкриті обласні змагання учнівської молоді із спелеоорієнтування

Володимир Кравчук: «Писати історію Збаража треба сьогодні, поки в пам’яті людей живуть події та імена героїв, борців за незалежність України»