“Свобода” пікетувала громадські слухання щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті

Поділитися

Але не у Тернополі, де “свободівці” при владі, а в Кіровограді. Цікаво почитати і порівняти з риторикою тернопільських “патрійотів”-тягнибоківців

6 квітня 2011 року Кіровоградська міська організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” провела попереджувальне пікетування Кіровоградської міської ради, в приміщенні якої об 11 годині розпочалися громадські слухання щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. На слуханнях виступив і голова Кіровоградської міської організації Сергій Запорожан.

“Зараз тут у залі 90% перевізників та водіїв. Чому міська влада лобіює один сегмент, чому не враховують думку 245-тисячного населення міста? Бюджети сімей не витримають підвищення тарифів на проїзд, адже 2/3 доходів має піти до кишень перевізників”, – відповіді на запитання Сергія Запорожана перший заступник міського голови Василь Дзядух не мав. До речі, саме цей чиновник є власником одного з найбільших автобусних парків Кіровограда. І понад усе, обстоює власні інтереси.

Голова міської організації ВО “Свобода” порадив взяти приклад з Полтави, де наразі вивчають питання про здешевлення тарифів на перевезення пасажирів. Зараз там вартість проїзду складає дві гривні, а от студенти та школярі їздять по 50 копійок. Пропозиції взяли до уваги. Окрім цього, пообіцяли розглянути питання стосовно диференційованого розрахунку тарифу.

У той час з площі перед міськрадою активісти ВО “Свобода” вимагали накласти мораторій на будь-яке підвищення цін за проїзд у маршрутках, автобусах великої місткості та тролейбусах до оприлюднення результатів вивчення пасажиропотоків у місті, розроблення й затвердження розвитку пасажирського транспорту у Кіровограді, та відкритого проведення тендерів на всі міські маршрути.

Пікетування відбувалося під гаслами: “Так і будуть обдирати, якщо будемо мовчати!”, “Де обіцяне покращення життя вже сьогодні?”, “Рада – маріонетка місцевих транспортних баронів!”, “Збільшуєте побори – очікуйте революції!”, “За соціальну справедливість, за національну солідарність!”

Нагадаємо, що перевізники наполягають на підвищенні ціни за проїзд до 3 – 3,5 гривень, міськвиконком розглядає як можливий тариф у 2 – 2,5 гривні. Сьогодні вартість перевезення одного пасажира складає 1,5 гривні.

“Зміст буття” по-ланівецьки

“Галичанка” прощається з Оленою Туркулою