Василя Іванчука пограбували

Поділитися

Львівський гросмейстер прибув до Більбао (Країна басків, Іспанія), де візьме участь у другому етапі престижного шахового турніру серії Grand Slam. Після першого етапу, що відбувся в Сан-Паулу, Іванчук лідирує. Утім, до Більбао львів’янин прилетів у ненайкращому настрої: у Сан-Паулу українського шахіста та його дружину пограбували.

“У принципі, добре почуваюся, жодних проблем немає, я цілком можу продовжувати турнір і сподіваюся, що все буде гаразд, – заспокоював Василь Іванчук своїх уболівальників після прильоту до Більбао. – Таке пограбування невелике… Практично на території готелю. Вийшли з дружиною, сіли в машину, поклали речі… І тут – двоє з пістолетами. Речі наші забрали і втекли. Ось і всі справи фактично… На щастя, комп’ютерна сумка в мене була під ногами, вони її, очевидно, просто не помітили. І ще, на щастя, паспорт залишився при мені – він був у внутрішній кишені піджака. Що дозволило мені приїхати сюди, в Більбао, і продовжувати турнір. А інакше мені довелося б повернутися в Україну, як моїй дружині. Тому що у неї паспорт пропав, який був у сумочці»,- повідомляє “Високий замок”

За словами Іванчука, вони одразу звернулися до адміністрації готелю. «Нам пропонували відразу йти в поліцію, в той же день, але було вже пізно. Ми не хотіли покидати готель і пішли в поліцію наступного дня, – розповів львівський гросмейстер. – Залишили заяву, вони все записали. Але наразі нічого не знайшли».

Напевно, бразильські злодії полювали на призові, які Іванчук мав одержати за перемогу на першому етапі турніру. Думали, невігласи, що гроші йому дали готівкою…

У Михайла Цимбалюка нова гризота

Януковича освистали на стадіоні