Для українофобів-управителів варто нагадати: українська мова пережила понад 400 заборон

Поділитися

Верховна Рада України ухвалила відверто антиукраїнський закон про зниження квоти для національного аудіовізуального продукту з 50 до 25%. (До прикладу, у Франції ця норма становить 75%).

“На жаль, системне викорінення української мови з нашого медійного простору триває вже не один рік. Тепер це ще й відбуватиметься на законних підставах. Дії нинішніх можновладців нагадують ганебний Валуєвський циркуляр 1863 року, спрямований на національне гноблення українців. Це нова “валуєвщина” у виконанні маріонеткового керівництва з Банкової, яке навіть не намагається послуговуватися державною мовою”,- вважає голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

Зросійщений вітчизняний інформаційний простір практично втратив національний колорит. У підтвердження сказаного варто додати – під час моніторингу найкращого ефірного часу 8 найрейтинговіших телеканалів лише 22% займали програми та фільми українською мовою, 47% – російською, 31% – двомовні (українсько-російські). Крім того, 95% FM-станцій надають перевагу не українській мові.

Мова – це душа народу! Але нинішня влада далека від розуміння цього. Справді, українську державу не побудують чужі люди. Без приходу до влади справжніх українців, котрі зможуть реалізувати програму захисту і розвитку нації та держави, – позитивні зміни в країні не відбудуться.

А для українофобів-управителів варто нагадати: українська мова пережила понад 400 заборон. І чим більший тиск – тим більший опір. Україна ніколи не буде нічиєю мовною колонією, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Кого підтримують тернополяни?

Олексій Кайда: “Покращення життя вже сьогодні” від Януковича веде до повного розвалу української економіки