Хоптян потрапив у Підгаєцьку лікарню

Поділитися

У Підгаєцькій центральній районній комунальній лікарні на Тернопільщині, в четвер, 10 листопада, відкрили нову клініко-діагностичну лабораторію. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Відтепер лабораторія забезпечена засобами вимірювальної техніки та допоміжним обладнанням. Так, тут є біохімічний аналізатор ВА-88, ваги лабораторні, мікроскопи монокулярні та бінокулярні, термостати, сухожарова шафа, камери Горяєва, аерометри, завдяки чому фахівці можуть проводити необхідні біохімічні дослідження.

«Відкриття такої лабораторії засвідчує, що влада області взяла серйозний курс  на реформування медичної галузі, а також на наближення якісних медичних послуг до людей. Такі лабораторії дозволять своєчасно та кваліфіковано провести аналіз стану здоров’я громадян, а отже – полегшать роботу лікарів, які борються з недугами пацієнтів», – вважає голова облдержадміністрації. Важливим, на думку Валентина Хоптяна є те, що сучасне лабораторне обладнання застосовується й на районному рівні, то ж його можливостями можуть скористатися мешканці сільської місцевості.

Говорячи про реформу медичного обслуговування голова ТОДА також зазначив, що сьогодні особливу вагу буде звернено на розвиток інституту сімейного лікаря, покращення матеріально-технічного обладнання закладів охорони здоров’я, створення економічної мотивації для покращення якості медичних послу.

На згадку про урочисту подію голова ТОДА Валентин Хоптян подарував медичному закладу холодильну установку та фотометр.

“Політех” організовує концерт на допомогу діткам, що хворіють на рак

З вулиць Тернополя поступово зникатимуть біг-борди?