Куди дивиться тернопільська митниця?

Поділитися

Тернопільські митники, через недбальство, «посіяли» понад 1 мільйон гривень, що мали б поповнити державну казну. У зв’язку з цим, щодо службових осіб прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 367 КК України. Прокурор Тернополя Сергій Банах розповів, що за даним фактом триває слідство, але  те, що державі завдано збитків у вигляді ненадходження до державного бюджету обов’язкових платежів на кругленьку суму – вина наших співробітників митного контролю. «»

Згідно даних, ще у січні 2008 року між однією з фірм, що у Тернопільському районі, та нідерландською компанією було укладено контракт купівлі-продажу тваринного білка. У відповідності до умов зовнішньоекономічного договору, який виявився фальшивим, компанія повинна була поставити товар згідно з дотриманням митного законодавства, що не передбачало включення транспортних витрат з доставки вантажу у митну вартість товару під час його оформлення на території України.

«Насправді товар мав би розмитнюватися згідно з іншими правилами, відповідно до яких транспортні витрати з доставки вантажу включають у митну вартість товару. І за цим зобов’язані слідкувати працівники митної служби», – зазначає прокурор.

Лілія Куленич

Новий хіт від тернопільської влади – екстерне навчання екскурсоводів, або Як за кілька уроків стати “профі”

“Політех” організовує концерт на допомогу діткам, що хворіють на рак