Надала критикували в прямому ефірі. Чекаємо захисної реакції?

Поділитися

Оцінку року діяльності влади Тернополя, зокрема міського голови, давали учасники експертної ради. До участі у її засідання координатор Ярослав Чорнозуб, повідомив журналістів, запрошував усіх кандидатів на посаду міського голови Тернополя у 2010 році. Прийшли з різних причин не всі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, повідомила прес-секретар міськради, про все на засіданні експертної ради дізнається опосередковано. Сам міський голова перебував на робочій нараді і тому не мав змоги взяти участь у цьому заході.

Екс-міський голова Роман Заставний – хворий. Тому взяв участь у засіданні телефоном. Найневдалішим за рік роботи міської влади вважає недобре підібрану команду, найвдалішим – заходи до Дня міста і їх піар у пресі.

  телефоном Роман ЗАСТАВНИЙ  кандидат на посаду міського голови Тернополя, за якого у 2010 році проголосувало 15709 виборців

За цей рік, якщо цікавить моя думка, нічого такого особливого не відбулося, та, відверто кажучи, і не могло відбутися, бо пік часу – це є рік часу і я обєктивно хотів би сказати, що це є невеликий термін. Місто – це є насамперед господарка. Господарка, яка налагоджена, з нею за рік часу нічого не стається у більшості випадків.

Петро Гоч вважає, що за цей рік влада в Тернополі тренувалася бути владою, але, на відміну від обласної ради, більше розглядала господарських питань, як політичних.

  Петро ГОЧ  кандидат на посаду міського голови Тернополя, за якого у 2010 році проголосувало 12630 виборців

Найбільший мінус, який зараз можна поставити, це те, що не відбулося кардинальних змін в управління міським господарством в тому числі, і в прийнятті рішень. Рада ніби то працює, виконком працює, але що змінилося кардинально? Важко сказати. Приємно, що міський голова почав виконувати частину тих обіцянок, які він давав, – і той самий тротуар з підігрівом.

Василь Лило, який у цей час був на нараді в Мінрегіонбуді, вустами свого прес-секретаря похвалив владу міста за Співоче поле, Укранський дім “Перемога”, відстоювання інтересів постраждалих від фірми “Будівельник”.

 Ліана ГАВРИЛЮК  прес-секретар кандидата на посаду міського голови Тернополя Василя Лила, за якого у 2010 році проголосувало 11054 виборці

Що ж до побажань, то Василю Йосиповичу би хотілося, щоб Сіргій Вітальйович більш активніше зайнявся благоустроєм тернопільських парків, а також глобально підійшов до питання залучення державних коштів для завершення будівництва довгобуду – 3 лікарні.

Михайло Ратушняк хвалив нову владу Тернополя за сміливість у кадровій політиці і за те, що за землю в Тернополі тепер платять.

  Михайло РАТУШНЯК  кандидат на посаду міського голови Тернополя, за якого у 2010 році проголосувало 9644 виборці

В цій міській раді в цьому плані наведено порядок – всі майже користувачі земель платять за землю, але продаються, не зважаючи на кризу, земля все одно має свою вартість, дуже мало земельних ділянок продається.

До негативу – я би сказав, враховуючи, що вони мають більшість в міській раді, нема толерантності до інших думок, скажем так. Можливо, це через молодість.

Координатор експертної ради Ярослав Чорнозуб запропонував створити дорадчий орган при міському голові Тернополя, до складу якого входили б екс-кандидати на посаду міського голови. Присутні на засіданні експертної ради не відмовились і сказали, що у цій ситуації все залежить від міського голови.

tv4

“Капітан Парій” та “Герой Танцоров” пішли у довгострокову відпустку

Киданці мають унікальну церкву, яка за майже шість століть двічі змінювала місце розташування