Підволочиські школярі вперше постали перед невідомим світом професій

Поділитися

Фахівці Підволочиського районного центру зайнятості провели у п’яти загальноосвітніх навчальних закладах району ряд профорієнтаційних заходів з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр професійної орієнтації».

Під час профорієнтаційних заходів школярі отримали інформацію про світ професій, особливості сучасного ринку праці та соціальні послуги служби зайнятості молоді, ознайомилися з формулою успішного вибору фаху та отримали поради про те, як уникнути помилок при виборі професії. Учні цікавилися профінформаційними папками та буклетами, «барометром» професій, актуальних на ринку праці району, довідниками навчальних закладів.

Старшокласники взяли активну участь у дискусіях щодо престижу робітничих професій, обрання майбутнього фаху з урахуванням формули «хочу-можу-треба», становлення молодої людини у професійному середовищі. Бажаючі пройшли профдіагностичне обстеження на визначення здібностей та нахилів до того чи іншого виду трудової діяльності і отримали методичні рекомендації щодо вибору фаху.

– Я відвідую гурток перукарського мистецтва і після закінчення школи хотіла б стати хорошим перукарем. – поділилась планами на майбутнє учениця 9-го класу Новосільського обласного комунального спеціального навчально-виховного комплексу Тетяна. – Саме тому мене зацікавила можливість здобути омріяну професію за сприяння служби зайнятості.

Загалом цього дня до мобільного центру професійної орієнтації прийшли 118 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Підволочиського району.

Необмежені можливості туристичної Тернопільщини

“Країна мрій” об’єднала маленьких талантів Тернополя