Президент Віктор Янукович продовжує віддавати преференції лише одній конфесії в Україні, – Глава УГКЦ

Поділитися

Створюється враження, що Президент України Віктор Янукович продовжує надавати преференції лише одній конфесії в Україні – Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) і відкрито це декларує.

Про це Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав заявив у Філадельфії, в інтерв’ю Філадельфійській радіостанції (WWDB 860 am).

За його словами, через віддавання переваги одній Церкві інші конфесії наче «відходять на маргіналії». «Чиновники різного рівня, навіть підсвідомо, копіюють свого Президента і відповідно ставляться до інших конфесій», – підкреслив Блаженніший Святослав.

Він нагадав, що кілька місяців тому Президент наказав, аби всі державні чиновники ставилися однаково до всіх конфесій. За його словами, цей наказ виконувався по-різному, наприклад деякі губернатори вважали за потрібне зустрітися з представниками всіх Церков і вони це зробили, а ось в Одесі такого не вийшло.

«Ми в останньому листі від Синоду подякували Президентові за те, що він хоче, щоби було однакове ставлення, проте де-факто на місцях такого немає», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав також подякував українській діаспорі в Америці за її всебічну підтримку Церкви в Україні протягом останніх 20 років і висловив думку, що саме особа Глави Церкви сприятиме єдності нашої Церкви в усьому світі, де присутні наші вірні.

Нагадаємо, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав перебуває з душпастирським візитом у Сполучених Штатах Америки. Візит триватиме до 21 листопада.

 

Департамент інформації УГКЦ

Перший пам’ятник блаженному Івану-Павлу ІІ освячено на території Тернопільсько-Зборівської єпархії

Показові виступи з айкідо до днів японської культури в Тернополі (відео)