Примусова українізація по-тернопільськи

Поділитися

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів ТМР звернулося до адміністрації ресторану «Бархат» з проханням привести назву закладу у відповідність до українського правопису. Тепер відомий заклад носитиме нову назву «Оксамит».

Начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів ТМР Василь Хомінець говорить, що головною підставою такого рішення стала жорстка критика з цього приводу на тернопільських місцевих форумах. Керівництво закладу обіцяло виконати вимогу працівників відповідної структури. Проте, є одне «але» – якщо документи оформлені на заклад саме з такою назвою, зробити це буде не так вже й легко.

 З іншого боку ресторан «Бархат» – не єдиний заклад у Тернополі, який має не українську назву. В довгий перелік можна включити низку розважальних закладів міста, кілька ресторанів та магазинів міста Тернополя. Тож чи дочекаємося ми зміни назв й цих закладів, адже закон один для всіх?! Чи, можливо, це вже якась параноя, пов’язана із злісною нелюбов’ю до російської мови?…

24 листопада: історія в датах

Наталка Михно презентує книгу про рідну Теребовлю