ТАНГ відроджуватиме українські традиції

Поділитися

Від сьогодні і до 11 листопада в ТНЕУ проходить тиждень української культури. Метою заходу є популяризація  культури та духовної спадщини українського народу, художньо-естетичного виховання студентської молоді, забезпечення духовної єдності поколінь.

В навчальному закладі протягом кількох днів відбуватиметься чимало цікавих заходів з нагоди Дня української писемності та мови.  Отож, із 7 по 11 листопада у корпусі гуртожитку № 2 діятиме виставка новинок на ринку української літератури,   яку підготували працівники бібліотеки ТНЕУ. А ще у фойє корпусу № 1 будуть представлені світлини студентів – учасників фотоконкурсу « Мій погляд на Тернопіль » .

Далі, 8 листопада, о 15.30 год., в  корпусі № 10 (УНФЕМ), в ауд. № 23 відбудеться зустріч студентів із тернопільським художником Миколою Пазізіним.

А вже 9 листопада відбудеться загальноуніверситетський день вишиванки, де кожен студент матиме змогу продемонструвати свою національну приналежність та відчути себе справжнім українцем у вишиванці. Цього ж дня о 12.30 год., у фойє корпусу № 5 (ЮФ) пройде зустріч з тернопільською художницею та лялькаркою Наталією Басараб; о 15.00 год., в корпусі №4 студенти зустрінуться із акторами Тернопільського обласного академічного драмтеатру ім. Т. Шевченка – Олександром  Папушею, Андрієм Маліновичем та Миколою Бажановим; о 16.00 год., у виставковій залі корпусу № 1 виступатиме добре відомий бандурист-віртуоз Дмитро Губ’ як, чия музика вмушує не лише танцювати, але й думати.

Найбільшою кульмінацією тижня української культури стане презентація альбому тернопільської письменниці Ірини Мацко « Книга мого роду» , що відбудеться 10 листопада о 16.00 год. у виставковій залі корпусу № 1. Тож весь тиждень багатотисячний ТАНГ на власному прикладі показуватиме, що українцем в наш час бути не тільки звично, але й модно.

Лілія Куленич

Маркіяну Шашкевичу 200. В пам’ять про нього у Тернополі відкрили виставку

“Капітан Парій” та “Герой Танцоров” пішли у довгострокову відпустку