Тернопільські школярі нарешті побачили, яке воно – “Місто мрії”

Поділитися

Вчора у кінозалі Українського дому “Перемога” відбулася презентація мультфільму “Місто мрії”, створеного за сприяння Державної податкової служби України.

У прем’єрному перегляді мультфільму про податки взяли участь представники органів влади, громадських організацій, митці, третьокласники та четвертокласники восьми шкіл міста, представники засобів масової інформації.

Презентував “Місто мрії” голова комісії з проведення реорганізації ДПА в Тернопільській області, голова державної податкової адміністрації в Тернопільській області Михайло Кацан, який, зокрема, зазначив: «З допомогою мультфільму ми хочемо донести до кожної дитини просту й дуже зрозумілу думку – необхідно допомагати один одному і дбати не лише про власне благополуччя, а й про достаток всієї країни. У нашому мультфільмі добро перемагає зло, правда – неправду, і неодмінно торжествує справедливість. Щиро вірю, що цей чудовий мультфільм стане чи не найкращим посібником для дітей у тому, для чого і як саме потрібно в майбутньому сплачувати податки, як вирости сумлінним і законослухняним громадянином своєї країни».

Начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк, виступаючи перед аудиторією підкреслила: «Ми тісно співпрацюємо з податковою службою і це проявляється у читанні лекцій, проведенні вікторин, ділових ігор. Найяскравіший приклад нашої співпраці – конкурс «Податки очима дітей». Тепер формувати правильний світогляд у дітей допомагатиме й анімаційний фільм «Місто мрії».

І хоч в залі було доволі холодно і довелось сидіти у верхньому одязі, присутні на прем’єрі школярі із захопленням сприйняли мультфільм, а на згадку про зустріч із податківцями отримали календарики на 2012 рік із кадром з «Міста мрії».

Подивитися мультфільм також зможуть усі школярі області, адже у кожну школу завітають представники податкових інспекцій. «Місто мрії» діти можуть переглянути у колі сім’ї, близьких та друзів з допомогою Інтернету на сайтах ДПА в Тернопільській області, ДПС України та You Tube.

Довідково

Автором ідеї створення мультфільму про важливість сплати податків є Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко. Виходу на великий екран цього мультфільму передував творчий конкурс на кращий сценарій “Країна сплачених податків”, для участі в якому надійшло 343 роботи від професійних сценаристів і аматорів з України, Росії, Білорусі. А переможцем конкурсу стала білоруська письменниця Людмила Богданова. Українські художники-аніматори протягом 147 робочих днів намалювали майже 18 тисяч малюнків. Фільм розрахований на дітей молодшого шкільного віку. Мультфільм уже озвучено українською та російською мовами. У процесі – робота над англомовною версією. Саундтрек до мультфільму озвучили співаки популярного R&Bдуету Тамерлан та Альона Омаргалієва.

Безробітні Тернопільщини під час пошуку роботи мають знати про всі “підводні камені”

Інклюзивна освіта для дітей Тернополя вже не за горами