То де та правда у Бучачі?!

Поділитися

Я не знаю коли і про що мав на увазі якийсь розумний чоловік, коли казав, що хочеш пізнати людину – дай їй гроші та владу. І мудрий, скажу вам, був чоловік!

Я так добре пам’ятаю, як вперше в Бучачі заговорили про нову партію молодих і перспективних , національно свідомих людей, які прагли викорінити старий комуністичний авангард із кабінетів влади і привести у «білий дім» молодих, по новому мислячих людей. Та керувала ними тоді, начебто, Віра Василівна Максимович. А потім в депутати до обласної ради від них пішов пан Курило з Трибуховець. Ну думаю, таке – їм там на місці видніше. Дивився я на ті вишиванки і полум’яні промови лідера Тягнибока, та й чесно кажучи змозолили і серце і вуха «Наша Україна» з Ющенком, БЮТ з Тимошенко, та й щоб не голосувати за Регіони з тим позорищем на чолі, я вирішив голосувати за партію нової генерації « Свобода».

Особливо тішився, коли вони пройшли до районної ради в Бучачі. Що ви! Ось тепер ми їм покажемо, як потрібно працювати, та дбати про свій народ! Тим паче обласну раду ми вже захопили! Ось вам омріяна влада! Бери і керуй! Ніколи не забуду своєї гордості, коли почув, що на заступника голови районної ради вибрали голову районної організації «Свободи» Василя Вонсяка!

Пам’ятаю, як в міському парку вчительки з гімназії дивувалися, казали, що він школу ледве з трійками закінчив. Тай диплом БІМа купив! Я тоді їм аргументовано заперечив зато він перше, що зробив, то відмовився від всіх надбавок премій та привілей, як державний службовець! І бізнесу обіцяв позбутись! Тож буде жити, як більшість нас грішних на одну ставку ! Тож дбатиме за людей! « Ну – ну!», – сказала тоді мені одна пані і як у воду дивилась.

Уявіть моє розчарування, коли я взнав, що перше , що зробив новообраний заступник, то звільнив з роботи водія, котрий возив Ляховича, і взяв собі на роботу власним водієм свого однопартійця. Тож в мене визріло зразу два питання: 1 – то значить і від державної машини і від дармової бензини «свободівець» Вонсяк не відмовився? 2- а куда він так далеко їздить, що аж водій йому потрібен? З Шкільної на Майдан Волі? А недавно якось у розмові між самими «свободівцями» чую, як вони жаліють пана Василя, бо той начебто бізнесу позбувся і на одній зарплаті залишився, якої аж раптом ледь більше 3 тисячі гривень! Люди скажіть мені будь-ласка, відколи то в службовців першого року роботи такі ставки? Ну не рахуючи Григоришина та Вікарчук. То окремі кадри. Але наш «свободівець» виявляється ні від надбавок ні від премій фактично не відмовлявся. Тож кого він дурив?!

Я часто чув від представників «Свободи», від Тягнибока і навіть від Вонсяка, про те що вони єдино справедлива партія в Україні. І хай там як писали, що годувальницею «Свободи» є Партія регіонів, і що Туди по зарплату ходить Тягнибок, мені до них далеко. Я дивлюсь на тих хто поряд. Кому можу зайти в кабінет і подивитись просто в очі, кому можу на вулиці руку подати,., або не подати.

Бо буквально на тому тижні я зустрічаю свого знайомого, а він з такою образою у голосі мені говорить: «Ти чув, який … твій Вонсяк? У праведника перекинувся а сам…» і розповідає мені якусь справді детективну історію про аукціон кінотеатрівських гаражів. Там кажуть люди багато років їх орендують, хтось сякий такий бізнес тримає, а хтось думав щось своє невеличке розпочати, та як більшості з нас, грошей бракує, але люди сподівались рано чи пізно викупити того гаража, тай розвиватись. Бо ж не тільки Нищіям, Нетребякам та Гадзам в місті все скуповувати. Тож на сесії депутати вирішили продати ці гаражі, щоб погасити борги кінотеатру. Оголосили аукціон. І що ви думаєте? На кожен гараж, крім тих хто його орендував, знайшлися іще покупці. І за дивним збігом обставин всі вони були відомими членами партії « Свобода». Більше того! Серед них були і депутати районної ради. Та, кажуть, що цікаво було фільмувати це все з боку, коли під час торгів головним режисером ставок від «свободівців» був сам заступник голови районної ради Василь Богданович Вонсяк. Та ще й так, що Чечетов хай сховається. І ще, кажуть, що уступили вони у торгах тоді, коли підприємці переговорили особисто із «свободівцями». Думаю, що розмова була доволі предметна. Про це тепер розповідають самі підприємці.

Та мене вже нічого не дивує, бо подивіться на будинок 16-тої аптеки з боку парку. Там вже вибили нові двері і навіть флагштока вчепили. Не здивуюсь як там скоро появляться прапори партії «Свобода», бо приміщення то належить обласній раді. А про торги, кого не питаю, ніхто не чув. А ви кажете!? То де та правда?!

Хто вам сказав, що до влади в обличчі «Свободи» іде нова генерація? В промовах Тягнибока, крім жовчі і величі власної персони вже давно не чути нічого конструктивного. А в діях Кайди чи Вонсяка одні меркантильні інтереси. Тож питання чи буду я ще колись голосувати за цих людей відпало само собою!.. Вони не пройшли випробування грішми та владою. А шкода!

В.В.Максимчук Бучацький район

А тим, хто має, завжди мало

Тернопільська податкова міліція інтенсивно працює над розкриттям злочинів