У храмах Тернопільсько-Зборівської єпархії молилися за сиріт

Поділитися

Таку ініціативу альянсу«Україна без сиріт» та Всеукраїнського руху християн, Церков та організацій підтримав владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, поручивши священикам єпархії в першу неділю листопада провести молитву за осиротілих дітей. Метою заходу є нагадати людям про необхідність турботи та уваги до дітей, які залишилися без піклування батьків.

«Бог любить кожну дитину, тому що Він, в першу чергу, є Батьком, – зазначає єпископ. – Християнські спільноти повинні бути небайдужими та використовувати кожну нагоду чинити милосердя. Нам потрібно більше солідарності у такого роду ініціативах, адже охопити дітей-сиріт християнською турботою та дати можливість дитині зростати в люблячій сім’ї – означає попередити сирітство в Україні».

Особливо молилися в цей день вірні парафії Новомучеників УГКЦ ХХ ст., яка знаходиться на території Тернопільської ЗОШ №8. Як зазначає брат Роман Демуш, семінарист Тернопільської духовної семінарії, парафіяни мали нагоду молитися перед мощами святого Івана Боско, які в цей день перебували у храмі. «Іван Боско – батько і вчитель молоді, покровитель усіх сиріт та знедолених дітей. Впродовж свого життя він працював і служив убогим юнакам – сиротам та безхатченкам».

На парафії відбулася збірка коштів для підтримки сиріт, що навчаються у ЗОШ №8. Відтак молодь парафії провідала дітей-сиріт з гостинцями у Тернопільському міському домі «Малютка».

прес-служба єпархії

Тернопільсько-Зборівську митрополію очолить владика Василій Семенюк

Святому Миколаю дали два мільйони!