Українські політики грають в маленьку гру

Поділитися

Сьогодні в прямому ефірі відбувся третій випуск першого експертного онлайн марафону «Лінія вогню». Гостями студії були відомі політики, громадські діячі, політологи та політтехнологи. У студії обговорювали тему «З чим українські політики підуть на майбутні вибори до Верховної Ради».

У першому блоці гості студії Андрій Куликов (ведучий «Свобода слова» на ISTV), Володимир Грановський (політичний експерт), Євген Копатько (соціолог, засновник R&B Group), Сергій Гайдай (Директор по стратегічному плануванню Гайдай.Ком).

Експерти вели активний діалог з ведучим програми Дмитром Раімовим та намагалися не піддаватися на його провокативні запитання. Під час обговорення в студії прозвучали думки, що мажоритарна система вигідніша для політиків, так як дає більше шансів отримати статус депутата.

Володимир Грановський: «Передвиборча кампанія вже почалася, 5 відсотків це бар’єр, який реально подолати для п’яти – семи партій, також на цих виборах є можливість у п’яти проектів засвітитися. Єдина проблема на сьогодні – низька явка виборців».

Сергій Гайдай заявив, що досвідчені політики вже на округах. Але грати у велику гру так і не навчилися: «На сьогодні це їхній єдиний шанс потрапити в Парламент. Верховна Рада для політиків, як наркотик – раз побував і знову тягне, хочеться ще. Основна мета більшості політиків, які йдуть на вибори – захист своїх активів. Проте останні 20 років українські політики грають в маленьку гру – за свої інтереси. Є велика гра, гра в проект, країну. У Велику гру грав Саакашвілі, Отто Тюрк, а наші політики в таку гру не грають».

 

_____________________________________________________________________

Перший online експертний марафон «Лінія вогню» відбувся в прямому ефірі 21 вересня 2011 р.

Марафон об’єднав  в собі провідних українських політиків, політологів, політтехнологів, журналістів та громадських діячів. Передача виходить на регулярній основі, один раз на тиждень.

 

У Тернополі презентують “Хронос”

Як ставляться на Тернопільщині до ініціативи Тігіпка ввести «податок на розкіш»